И в най-лошите ви сънища не сте мислили, че ще дойда аз. С тези думи към строителите на магистрала „Люлин" премиерът Бойко Борисов започна поредната си инспекция там.

Припомняме, той бе обещал през 20 дни да проверява обекта.

Констатирайки 70-дневно закъснение в строителството, премиерът още отново повтори, че явно никой не е смятал, че той щял да стане премиер и затова магистралата още три години щяла да се строи.

Малко по-късно премиерът отлетя за Карнобат, където даде старта на строежа на ЛОТ 4 на АМ „Тракия". Вижте какво каза той.

Той обаче отсече - до 20 дена трябва да пуснем движението по една от естакадите. Целта е магистралата да се пусне за зимния сезон в посока зимните курорти, Кулата и Благоевград.

По думите на Борисов европейският и българският данъкоплатец са си свършили работата и чакат завършването на магистралата.

В момента на строителния обект са ангажирани 400 души, привлечени са и двама подизпълнители. Стана ясно, че по всяка вероятност износващият слой на АМ „Люлин" ще се прави следващата година.

Закъснението им е вече три години, а ние сме го свалили на 70 дни. Аз спазвам графика и на 20 дни си ги проверявам, изтъкна премиерът.

По думите му - след негов разговор с турския премиер, фирмата изпълнител „Мапа Дженгиз" е поела пред турското ръководство да спази графика за строителството.

Аз съм казал - не се ли справят, повече турска компания не пускам, категоричен бе Борисов.

По-късно Борисов бе вече край Карнобат за
старта на ЛОТ4 на Тракия
Той не пропусна да спомене и дейността на предишния кабинет, използвайки поговорката Не е луд, който яде зелника, а който му го дава.

По думите му предишното правителство ги е търпяло да работят с 8 % изпълнение. Една снимка в началото на предизборната кампания и с това им е приключила цялата дейност.

Каквото и да говорят, разликата е поне с осем пъти по-добре, изтъкна Борисов.

Той цитира и дядо си, който казвал - имането е поне три пъти по-хубаво от нямането, а ние сме поне осем пъти по-добри от предишното правителство, обобщи Борисов.