Премиерът Бойко Борисов ударно инспектира завод, пътища, газопровод и спортна зала.

"Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе е за 18 млрд. куб. метра газ. Това е Балкански поток. В сряда ще направим същото и с Гърция - там е от 3 до 5 млрд. куб м. И с нашите находища - Хан Аспарух и Силистар - имаме пълна диверсификация", обясни той след като инспектира извършените от "Булгартрансгаз" ЕАД дейности в района на Болярово, по разширение на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница.

Борисов обясни, че компресорните станции са американски, а трасето трябва да е готово до октомври. "Създаваме условия и за американски втечнен газ, и за руски газ. Ние си построяваме в момента газовите магистрали. Паралелно с дипломацията и усилено строим".

Борисов наблюдава полагането на тръби и коментира, че реализацията на цялостната концепция за газов хъб "Балкан" цели запазване стратегическата роля на България, като водещ газов център в региона на Европа.

Борисов иска тиха опозиция, когато фактите говорят

Борисов иска тиха опозиция, когато фактите говорят

Откриха 13 000 кв. м производствени площи в Пазарджик

Във Фейсбук, премиерът обясни: "Проверих строителството на новата многофункционална зала в Бургас. Освен спортни събития в нея ще могат да се провеждат конгреси, фестивали и концерти".

Той иснпектира изграждането на обходния път на Поморие, част от първокласния път Слънчев бряг - Бургас. В строителството на отсечката с дължина 5,8 км, ще се инвестират около 20,6 млн. лв от републиканския бюджет. 

Борисов коментира и че завършва реконструкцията на 10-километровия участък от пътя Пловдив - Асеновград. Инвестицията е за близо 33 млн. лв - от оперативни програми и републиканския бюджет. С изграждането на отсечката се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ "Тракия". Този път е основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Транс-европейска транспортна мрежа. АПИ стартира процедура за изработване на технически проект и строителство на локални платна на пътя, допълни той.

"Пътят Пловдив-Асеновград е станал много хубав. Призовавам шофьорите да не се изкушават и да спазват ограниченията, за да няма катастрофи", коментира премиерът.

По думите му, започва и ремонтът на обходния път на Пазарджик. Той е изграден през 70-те и е ремонтиран само частично. Вследствие дългогодишната експлоатация на пътя, асфалтовата настилка е силно напукана. Предвижда се и проект за изцяло ново трасе на околовръстния път на Пазарджик, което да изведе напълно тежкия трафик от урбанизираните територии.

Борисов: Няма за какво да подавам оставка

Борисов: Няма за какво да подавам оставка

Той е загрижен за бъдещето на ГЕРБ без него