МВР следило за сигурността и опазване на обществения ред на срещите на Корнелия Нинова в ямболско. Това стана ясно от отговора на силовия министър Младен Маринов по време на парламентарния контрол.

Обезпечаването на сигурността и опазването на обществения ред се изразява в полицейско присъствие от страна на служители от териториална полиция, каза той.

МВР е притеснено от протестите

МВР е притеснено от протестите

На места няма организатор и няма с кого да се води диалог

Не са искани съдействия от страна на полицейските органи и не са констатирани нарушения на обществения ред, стана ясно още от коментара му. Не се е случило нищо по-различно от ежедневната дейност на служителите там, обясни Маринов. Не са давани допълнителни сили, подчерта МВР шефът.

Социалистът Иван Иванов се обиди, че министърът гледал на срещите на БСП с избиратели като масови мероприятия и граждански безредици.

Нинова не иска да я пазят от баба Дора

Нинова не иска да я пазят от баба Дора

БСП подпомага стопаните да съдят държавата за пропуснати ползи и вреди

Миналата седмица, лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака от полицейски тормоз и заяви, че след като обявила намерението си да посети животновъдите, чиито стада са избити заради съмнения за чума, е посрещната в с. Малко Шарково от полицейски патрул и срещата й се провела под тяхно наблюдение.

Във връзка с протестите в цялата страна, от МВР специално предупредиха на 14 ноември, че законово никакви блокирания на пътища не са разрешени.

Припомняме, от началото на месеца на много места в страната се организират протести срещу високи цени на горивата. Протестиращи затвориха за три часа магистрала "Люлин" и входа на град Перник преди две седмици. Маринов призовава хората да се включват само в регламентираните недоволства.

Единадесет души са задържани на 18 ноември при неделни протести в страната. Четирима са арестувани в столицата. Сред арестуваните има и непълнолетни лица, които по-късно са били предадени на родителите им.

Петима души от Сливен се сдобиха с глоби от органите на реда в хода на протест край "Петолъчката" на 25 новемрви, където движението беше спирано за различни времеви интервали.