Тодор Попов остава кмет на Пазарджик. Това показват предварителните резултати на "Маркет линкс".

Снимка 450948

Попов, издигнат от Местната коалиция "Новото време", събира 56.31% от гласовете срещу кандидата на Местна коалиция БСП Благо Солов, който е подкрепен от 36.38% от избирателите при 31.11% избирателна активност.

По този начин той печели четвърти пореден мандат.

Трудна, но възможна победа за четвърти мандат на Попов в Пазарджик

Трудна, но възможна победа за четвърти мандат на Попов в Пазарджик

Според социологическо проучване на "Медиана"

Очаквах да победим и го направихме. Победителят според екзитполовете в Пазарджик Тодор Попов не скри самочувствието си от резултатите от изборите. Той изтъкна и 20%-вата разлика с втория, което според него е една убедителна победа. Според Попов гражданите на Пазарджик просто са оценили, това което е направено през изминалите години.

"Аз съм може би единственият кмет на голям областен град, който е побеждавал 4 пъти от големите политически играчи в страната. Това колкото е логично, толкова е и труд на нашата задълбочена работа през тези 12 години", заяви Попов.

Водеща сила в Общинския съвет, както стана ясно още на първи тур, отново е Местната коалиция "Новото време" (30.17%), следвана от ГЕРБ (19.71%), Местна коалиция БСП (15.26%) и Глас народен (5.11%).

Припомняме, Тодор Попов заема длъжността от 2007 г. и през изминалите 12 години той беше разследван от прокуратурата и КПКОНПИ. Името му беше забъркано и малко преди това с възможните версии за смъртта на неговата пиарката Татяна Стоянова, която бе намерена разстреляна пред дома си. Една от версиите, която се коментираше, беше свързана именно с работата на Стоянова в общината, като впечатление направи и скъпото й жилище и автомобил, непосилни за заплатата й. Той беше разследван и по сигнал за установяване на незаконно придобито имущество.