Избрала съм да се откъсна от политиката. Не виждам път назад, заяви доскорошният вицепрезидент и настоящ зам.-председател на Стопанската камара Маргарита Попова пред bTV.

Към момента тя не се изкушава да кандидатства за главен прокурор, но не изключва подобна стъпка. България не е най-корумпираната среда, но корупцията у нас разделя хората и чувствителността намалява, стана ясно от думите на Попова. По темата за машинното гласуване, тя предупреди да внимаваме в какво се вкарваме сега, преди изборите.

Вицепрезидентът Маргарита Попова зове да имаме сърца, очи и уши за страданията

Вицепрезидентът Маргарита Попова зове да имаме сърца, очи и уши за страданията

Посланици от различни страни дойдоха в 18-то СОУ

"За пет години видях много неща, видях хала на хората. Ще се отдам с целия си професионален и емоционален капацитет на хората в бизнеса - единствените, които дърпат държавата напред", декларира тя.

Попова заяви, че засега не е изкушена да кандидатства за поста на главния прокурор. "Изкушения за конкретни постове в прокурорската институция в момента нямам, но животът поднася изненади", каза тя.

На въпрос дали настоящият главен прокурор Сотир Цацаров е част от решението или част от проблемите в съдебната система, Попова отговори, че много често прокуратурата се оценява различно от обществото - и като решение, и като проблем. За Цацаров и за колегите му ще се говори и едното и другото.

Не трябва да се забравя, че с прокуратурата работи и полицията. Ако там има несполуки, не се работи, както трябва, ако има корупция, няма как прокуратурата да навакса, обяви юристът и бивш вицепрезидент.

Маргарита Попова скастри Плевнелиев за преотстъпени правомощия

Маргарита Попова скастри Плевнелиев за преотстъпени правомощия

Без помирение ни чакат тежки времена, предупреди вицето в отчета си

Попова отрече да е имала неразбирателство с президента Росен Плевнелиев. "Нямаше фундаментални и принципни различия. Не съм имала никакви проблеми с него. Работих така, както изисква от мен Конституцията. Съветвах, където е нужно, но решенията бяха негови. Разбирала съм се с всички в институцията".

Оставката на Борисов ядосала вицето Попова

Оставката на Борисов ядосала вицето Попова

Лично тя много съжалява за тази оставка

Попова не иска да дава съвети на политиците. Тя очаква да види тяхното политическо самосъзнание. Самата тя обаче не се учудва на политическите им обещания, защото "винаги е така. Когато минат изборите, нещата се повтарят - пак сме недоволни, пак нещо не се случва".

30-те млн. лв. няма да стигнат за машинно гласуване
Обновена

30-те млн. лв. няма да стигнат за машинно гласуване

Ако няма кандидат за обществена поръчка, се гласува само с бюлетини

По думите ѝ при казуса с машинното гласуване "трябва да внимаваме в какво ще се вкараме сега, защото няма много време до изборите. Дано да не избухнат повече скандали, отколкото обикновено сме свикнали да преживяваме всеки път преди парламентарни избори".

Машинното гласуване крие рискове, предупреди Вени Марковски

Машинното гласуване крие рискове, предупреди Вени Марковски

Да се прави разлика с електронното гласуване, иска основателят на Интернет общество у нас

Попова отбеляза, че у нас "хората са много разделени - от бедност, от неудовлетвореност, корупцията е в отвратително широки размери - от най-високите до най-ниските нива, а чувствителността намалява". Според нея България не е най-корумпираната държава в ЕС, но това явление се отразява много лошо на средата - на бизнес средата, на политическата среда, на българския народ като цяло.

Маргарита Попова вече е зам.-председател на БСК

Маргарита Попова вече е зам.-председател на БСК

Досегашният вицепрезидент ще отговаря за Арбитражния съд на Камарата

Никога не съм била част от каквито и да е било модели - нито бизнес модели, нито модели в политическата класа, нито на каквито и да е лобита, заяви Маргарита Попова. За разлика от други хора, които много говореха за модела Кой, но не и за други модели, които са огледални на Кой и правят невъзможно държавата да върви с големи крачки напред. Винаги съм била индивидуалист, човек на себе си", каза Попова.