Данъчни служители и полиция са влезли тази сутрин и в сградата на Агенция "Пътна инфраструктура". Няколко коли на институциите са паркирани пред агенцията, но засега няма официално потвърждение в каква посока е проверката.

Вчера подобна операция бе извършена и в офисите на "Автомагистрали". Тя дойде след обявената интензивна проверка на строителството на АМ "Хемус", включително и със заснемане с дрон. Проверяват се участъците на лот 4 и 5, за които по данни на МРРБ, са отпуснати авансово средства - милиони левове.

След два часа на брифинг в Главна дирекция Национална полиция" се очаква подробности да бъдат дадени от службите и в присъствието на вътрешния министър Бойко Рашков, който преди няколко дни намекна за разкрития с думите за "престъпления с мирис на асфалт".

Вчера от МРРБ анонсираха действия в посока на улесняване на процедури при строителство, но и премахване на т.нар. "инженеринг" като корупционна практика. Още в началото на мандата на първото служебно правителство беше изнесена информация за схеми за милиони, плащани авансово на фирми за пътно строителство и то за участъци, за които няма дори и проект, като министрите Комитова и Асен Василев внесоха сигнали и в прокуратурата. Няма обаче информация тези проверки да са довели до някакъв резултат.

Комитова в дилема: Пътните фирми съучастници ли са или са жертви

Комитова в дилема: Пътните фирми съучастници ли са или са жертви

Ремонт на ремонта идва от поръчките за текущ ремонт, при които няма гаранция

Междувременно пътните строители организираха 5 протеста с искания да им бъдат изплатени средства. С актуализацията на бюджета обаче бяха осигурени средства само за зимно почистване, а служебният министър Виолета Комитова настоява, че средствата за пътно строителство са изчерпани още преди края на април месец 2021 година. 

А от ГЕРБ остро нападнаха служебния министър с обвинението, че тя е спряла строителството на АМ "Хемус".

Работници в пътния бранш без заплати се оказа, че няма

Работници в пътния бранш без заплати се оказа, че няма

Комитова разговаря с Лазар Лазаров, изпълнителен директор на камарата и бивш шеф на АПИ

Самата Виолета Комитова смени ръководството на АПИ още в първия мандат, която не мина без скандали, тъй като и новият ръководител Апостол Минчев бе сменен.