ДАНС в най-кратките срокове ще представи на главния прокурор Сотир Цацаров данни за офшорките на властта. Това стана ясно от коментара на председателя на родното ФБР Димитър Георгиев пред медии.Когато сме готови с информацията, ще я предоставим на вниманието на властите, подчерта той. Цялата информация, която се изисква от ДАНС, ще бъде предоставена на държавното обвинение.

На въпроса на News.bg в какви срокове могат да се очакват резултати, Георгиев отговори: "Не е малко времето, в което трябва да се провери. Надявам се в максимално бързи срокове да успеем да направим това, което е необходимо, и да извършим тази проверка."

Нови връзки и подставени лица очаква Данаил Кирилов от справката на ДАНС

Нови връзки и подставени лица очаква Данаил Кирилов от справката на ДАНС

Той одобрява искането на главния прокурор

Предстоящите избори нямат общо с искането за проверката на главния прокурор. Ще го отработим в кратки срокове, изтъкна още председателят на ДАНС.

Това е в правомощията на главния прокурор, ние, като МВР, ще съдействаме в рамките на нашата компетентност, бе краткият коментар на вътрешния министър Младен Маринов за искането на Цацаров.

Припомняме, че тази сутрин главният прокурор Сотир Цацаров изиска от ДАНС информация за всички банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

Припомняме, след избухването на скандала в апартаментите и къщите за гости на властта прокуратурата започна няколко проверки. От страна на главния прокурор беше разпоредена проверка на всички къщи за гости, като стана ясно, че в обхвата й влиза и работата на ДФ "Земеделие". В скандала с къщите за гости бяха замесени имената на подалия оставка зам.-министър на икономиката Александър Манолев, но и на депутата от БСП и кандидат за ЕП Елена Йончева.

От друга страна все още продължава да тече проверката, също разпоредена от главния прокурор, на имуществото на намиращото се в отпуск ръководство на Комисията за борба с корупцията Пламен Георгиев (заради апартамента му с тераса) и неговия заместник. Тази проверка ще обхване и имотното състояние и на шефа на Следствието Борислав Сарафов и на председателя на ВКС Лозан Панов.

Също така проверка бе оповестена и на имотните сделки на фирмите на Валери Симеонов.

Всички тези проверки продължават да текат и все още няма краен резултат.