"Изправи се.БГ" одобрява датата 4 април - тя дава отсрочка на институциите да покажат политическа воля за организация на честни и прозрачни избори. Това лидерът на гражданската платформа Мая Манолова по повод обръщението на президента, на което той обяви датата на предстоящите парламентарни избори.

По думи на Манолова седмицата отсрочка е тест за това дали институциите са готови да застанат на страната на гражданите, които очакват честни и прозрачни избори.

Тя изтъкна, че на ход са парламентът и парламентарните партии, които да се ангажират със законодателни промени - гласуване по пощата за българите зад граница, осигуряване на гласуване за карантинираните лица и видеонаблюдение на броенето на резултатите. На ход е и правителството за определяне на здравните правила за честен и безопасен вот. Според нея членовете на избирателните комисии, които желаят, трябва да имат осигурено ваксиниране.

"Демократична България" готова за решителната битка

"Демократична България" готова за решителната битка

Да счупим гръбнака на корупцията, зове Христо Иванов

Манолова настоя ЦИК да каже кога ще са доставени машините, как ще са транспортирани и къде ще се съхраняват Агенцията за електронно управление пък трябвало възможно най-скоро да представи методиката за сертифициране на машини, а гражданите да имат възможност за самостоятелен независим одит на машините. ГРАО да представи изборни списъци, изчистени от мъртви души, настоя още лидерът на "Изправи се.БГ".

Тя подчерта, че от гражданската й платформа подкрепят протестите и искането за бързи избори. Седмицата отсрочка обаче според нея се налага заради "безгрижието на институциите", които били неподготвени за провеждането на честни избори.

Социалистите приемат всяка дата за изборите, предложена от президента

Социалистите приемат всяка дата за изборите, предложена от президента

Очакванията на обществото за промяна били толкова силни, че едва ли каквато и да е дата би променила резултатите от вота

Припомняме, днес президентът Румен Радев обяви, че парламентарните избори ще се проведат на 4 април.

От БСП обявиха, че приемат всяка дата за изборите, предложена от президента.

ГЕРБ също заявиха, че нямат нищо против датата 4 април.

Обединените патриоти пък чуха в обръщението на Радев план за мнозинство ДПС - БСП.

Мустафа Карадайъ обяви, че ДПС се стяга за много работа и заяви, че най-голямото предизвикателство пред нас е работата в условия на Ковид-19.

"Демократична България" пък изтъкна, че е щяла да е готова за изборите и за 28 март, но одобрява датата 4 април.