Току-що завърши съветът по сигурността. Бяха разгледани 3 точни, актуални и нови доклади, като на тази точна бе обсъдено дали предприетите към момента мерки са адекватни, на което отговорът е "да".

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Николай Денков. Причината за заседанието, събрало шефовете на службите и държавните мъже - ситуацията в Израел и опасностите за България, произхождащи от нея.

"Имаме готовност при промяна на ситуацията да се реагира сравнително бързо, но към момента не се налагат нови мерки. Във втората точка бе разгледан годишният доклад по отношение най състоянието на националната сигурност", каза Денков.

Няма активиране на "Хизбула" в Ливан, т.е. не се налага евакуация на български граждани, добави той.

Не се налага повишаване на нивото на риск на обекти като гари и летища, което към момента е категория "жълто".

"В момента текат совалки на най-високо ниво, тоест рисковете от всеки един вариант да се случи ги има, но това зависи от резултата от проведените преговори. Има опасност от рязка ескалация, говори сме и на този вариант", добави премиерът Денков.

Ако има заплаха, Румен Радев ще свика КСНС

Ако има заплаха, Румен Радев ще свика КСНС

Партиите, които напират да променят Конституцията, нямат моралната легитимност

Припомняме, че днес лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди намерението на партията си да внесе втори вот на недоверие към правителството на Денков/Габриел, който да бъде по темата за сигурността. На този етап имат принципното съгласие на "Има такъв народ" и "Възраждане", единствено се очаква съгласие от "Възраждане" вотът да се разглежда преди местните избори.