Десетки българи не успяха да гласуват в Лондон, заради огромни опашки пред секциите, като най-много те бяха в източната част на града - Баркинг и Стратфорд. Хората там чакаха средно по 4 часа, за да пуснат бюлетини, съобщи БНТ.

Някои от сънародниците ни написаха и жалби до ЦИК заради невъзможността им да участват на изборите. Във Великобритания бяха открити най-много секции от страните в чужбина - 53.

Още преди обяд се натрупваха опашки. Едно от най-възловите места беше единствената секция в Стратфорд, където живеят много българи. По обяд вече гласуването отнемаше по 4 часа.

С наближаването на края на гласуването обстановката започна да се изнервя. Изборният ден в Стратфорд официално приключи, но въпреки това хората продължаваха да се редят на опашката.

От секцията няколко пъти поискаха гласуването да бъде допълнително удължено след 21 часа. От Централната избирателна комисия обаче така и не позволиха.

30 минути преди 21 часа желаещите да гласуват направиха последен опит да влязат в изборната секция. В крайна сметка и трите опита да бъде удължен изборният ден останаха безуспешни.

Към 10 часа вечерта и последните хора си отидоха, част от тях написаха жалби до ЦИК, зaради това, че не са гласували.