Сега е моментът тези отпуснати средства от правителството да свършат работа на момента и да работят за в бъдеще. Така президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира в сутрешния блок на БНТ обявените от Министерския съвет вчера финансови и икономически мерки за борбата с коронавируса.

Има неща, които обаче Димитър Манолов не разбира - например, намаляване на ДДС-то за виното и бирата.

По думите му другите въпроси, които висят от много време - заплащането на медицинските сестри, детското и училищното здравеопазването. Хубаво било, че правителството се допитало до синдикатите и работодателите.

КТ "Подкрепа" настоява заплащането на безработицата да бъде по 17 лева на ден. Манолов настоява да има повече финанси и за пенсионерите. Неговото убеждение е, че ако се увеличават минималните пенсии, трябва да бъдат преизчислени всички пенсии. "Ще имаме още възможности да приказваме по тези теми, но въпросът е дали ще има ресурс да бъде реализиран", надява се Манолов.

Той иска да бъде премахнат данъкът върху минималната работна заплата.

Манолов няма нови очаквания към финансовия министър Кирил Ананиев, защото е работил много с него.

В протестите участват членове на КТ "Подкрепа", но има и такива, които не участват. Синдикатите са за трудовите права на хората, а не за политическите. Синдикати могат да участват в протестите, но когато са засегнати социалните и трудови права на хората, не политическите. 

Пламен Димитров: Да се харчи смело, стига с тази пестеливост

Пламен Димитров: Да се харчи смело, стига с тази пестеливост

Нужен е втори пакет икономически мерки, смята синдикалистът