Ако основните политически сили продължават да неглижират изборите за президент, то ние имаме готовност да издигнем свой кандидат. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при днешната си обиколка в Шуменска област.

Ахмед Доган отговаря на профила на кандидата за президент, който ДПС очаква да види в президентската институция, заяви Карадайъ в отговор на въпроса дали партията ще номинира свой кандидат-президент.

Бъдещият президент на страната трябва да е обединителна фигура, да е надпартиен, убеден натовец и човек, обвързан с европейските идеи. Да е опитен политик, но не трябва да се занимава активно с партийна дейност. Така описа днес пред журналисти в Шумен профила на кандидата за президент на ДПС лидерът на Движението Мустафа Карадайъ:

"Мисля, че господин Доган би бил един добър кандидат-президент. В потенциалните кандидати за президенти от Движението за права и свободи има доста хора, които покриват тези критерии на ДПС", твърди председателят на партията.

Ние поставихме профил с критерии общо за всички участници, но, както виждате, имаме към самите нас малко по-големи изисквания. Но има и други кандидати, така че този процес тепърва предстои, увери той.