Борисов е като в онази приказка „на крива ракета, Космоса ѝ крив”. Това обяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред БиТиВи по адрес на премиера, като допълни, че когато няма стабилно управление в държавата и този на шефския стол се чувства несигурен, си намира оправдания – така тя коментира изказването на Борисов, че има опит за дестабилизация на страната.

Фактът, че има 31-ма кандидати за председатели на Столетницата, доказва че те не осъзнават мащаба на проблеми, които разтърсват БСП, смята тя.

"Много е лесно да пуснеш някой да управлява партия с проблеми и след година, година и половина да искаш да го свалиш от поста, защото не се справя", изтъкна лидерът на „Движение 21” относно управлението на Михаил Миков. По думите ѝ, трусовете в партията са наследство от управлението на Станишев и ще отнеме доста време, преди да бъдат разрешени.

По думите ѝ, единствено хората, които се занимават с малък или среден бизнес, знаят доколко мафията и мутрите управляват страната. „Тези хора много добре знаят за какво става въпрос. Затова и би било коректно да не се замеряме само с послания. Най-пресният пример е "Агромах”, изтъкна Дончева.

"Не знам кой в България възпитава националисти от такива комплексари. Това, че можеш да набиеш едно циганче в с. Овчеполци, не те прави голяма работа, пак никой не те знае", коментира Дончева скандалното видео с побой над циганче.

Очевидно част от младото поколение расте с комплекс, че някой друг му е виновен за начина, по който живее – да беше седнал, да беше измислил нещо... Това е поколение, на което си му изсмукал мозъка със спринцовка, допълни тя.

"Това циганче поне си изкарва парите в кравефермата, а ти как си изкарваш прехраната”, запита тя насилника от с. Овчеполци.

Според Дончева страхът е причината за масовата подкрепа за гражданските арести. „Колкото повече хората нямат, толкова повече се страхуват от бежанците, чувстват ги като заплаха. Поощряването на гражданските арести е проява на страх, че ще ни вземат хляба, работата...”, коментира тя.

По думите ѝ, позицията на държавата по темата трябва да е ясна – „подкрепяме помощта, която ще оказват гражданите”, но и дума не може да става за подкрепа за подобно унизително отношение към търсещите убежище, категоричен е лидерът на „Движение 21”.