ДПС видя сигнала на избирателите - политиците да си говорят. Лидерът Мустафа Карадайъ коментира в партийната централа, че за пореден път ДПС увеличава резултата си. Той благодари на избирателите, участвали в изборите. Карадайъ изтъкна, че ДПС работи за интересите на българските граждани. За пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да управлява, но на България е нужно да има стабилно мнозинство, убеден е лидерът на ДПС.

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция
Обновена

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция

ПП, "Възраждане" и "Български възход" повишават

Той отново изтъкна, както и тази сутрин при гласуването си в Кърджали, че живеем в множество кризи. Шапката на всички кризи е политическата криза, предупреди той. Хората гласували, за да им се решават проблемите, да има диалог, а не за разделителни линии. Карадайъ призова партиите да преодолеят егото и егоцентризма си. Предизборните разделителни линии и съюзи остават в кампанията, по думите му. ДПС може да разговаря с всекиго за стабилно мнозинство и стабилно управление.

ГЕРБ и ДПС - първенци по сигнали за купуване на гласове

ГЕРБ и ДПС - първенци по сигнали за купуване на гласове

МВР успя да организира честни избори, смята Демерджиев

Мустафа Карадайъ коментира, че ситуацията е сложна, тя изисква отговорност, а не прищевки. Нужен в диалог, отново подчерта лидерът на ДПС. В последните 32 години ДПС е номер едно в българската политика, отчете той.

В коментар за ниската избирателна активност Карадайъ заяви, че отдавна доверието в институциите е ниско.