"ДПС ще работи за ускорено демократично развитие на България. Сплотяването на европейските общества е най-доброто оръжие срещу крайния национализъм", коментира евродепутатът Илхан Кючюк в Европейския парламент пред членове и симпатизанти на ДПС.

"През месец май всички европейски граждани ще се изправят пред решаващ избор, за това в каква Европа искаме да живеем. Пред нас стои алтернативата на европеизма, на свободата и толерантността, на мечтата за повече Европа. Но други, които искат да върнат Европа в най-мрачните ѝ години, ще се противопоставят с популизъм и език на омразата, с краен национализъм и изолационизъм. И тук България не прави изключение", обяснява евродепутатът.

ДПС не разбират реакцията на обществото за преференциите

ДПС не разбират реакцията на обществото за преференциите

Няма кой и какво да стабилизира това управление, по думите на Йордан Цонев

Програмата на посещението в ЕП включва и посещение в Европейския комитет на регионите. Там гостите са провели дискусия с генералния секретар към АЛДЕ Шон О'Кърнийн, който им представя бялата книга на АЛДЕ с 53 предложения как да доближим Европа до гражданите.

О'Кърнийн призова за по-засилен диалог с гражданите, за да чуят политиците техните тревоги и предложения за по-добър съюз.

Според него сътрудничество между либералните структури в Европа е важно за намирането на демократични решения на общоевропейски проблеми.

Цветанов сам признал, че ДПС крепи правителството, според Малинов

Цветанов сам признал, че ДПС крепи правителството, според Малинов

От Демократична България призовават за единно явяване на евроизборите