Николай Габровски не се провали в опита си да състави кабинет. Има още време, от ден 1 на този парламент търсим диалог. Това заяви в ефира на БиТиВи депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева.

Тя посочи, че се надява Демократична България да преосмисли позицията и да подкрепи кабинет с първия мандат, защото двете страни имат много допирни точки. Чака ни тежка зима, трябва да работим за Шенген и еврозоната. Безотговорността обаче цари, а ПП ни тласкат към нови избори, поясни народният представител.

По думите й ГЕРБ, за разлика от ПП, няма да търсят индивидуално подкрепа от депутатите за съставяне на мнозинство.

Захариева заяви, че мантрата, че Борисов управлява еднолично не отговаря на истината. Факт е че нашите симпатизанти го предпочитаха, но ние показахме политическа отговорност и избрахме Габровски като кандидат за премиер, уточни тя. По думите на депутата той има пълна свобода да си избира екипа.

Захариева посочи, че ГЕРБ не са против съдебната реформа и са готови за разговори. "Имаме много ясно разписано в програмата - разделяне на Висшия съдебен съвет на две. В Конституцията трябва да стане, така че съдиите да отговарят за съдиите, а прокурорите - за прокурорите. Отговорност на главния прокурор", допълни тя.

Според нея политическа нестабилност ни е спряла за Шенген. Тя допълни, че този факт се премълчава от останалите партии.

Габровски и ДБ единни в евроатлантическите си приоритети

Габровски и ДБ единни в евроатлантическите си приоритети

Ключовата "ценност" на кабинет Габровски - Планът и да не загубим средства