Надежда за съставяне на стабилно редовно правителство, което да предотврати възможността страната ни да влезе в спирала от избори. Такова послание отправи служебният министър-председател Гълъб Донев, който упражни правото си на глас в родния си квартал "Бенковски" в столицата.

"Убеден съм в това, че изборите, които се провеждат в България от години наред са честни, но те не трябва да бъдат чести. Влизането в една спирала от избори не е от полза на нито един български гражданин", отговори на въпрос на News.bg той.

"Гласувах за народни представители, които разбират и ще решават проблемите на хората. Гласувах за народни представители, които ще защитават истинските интереси на хората, а не своите собствени. Гласувах за политически представители на народа, които да дават пример за възпитание, диалогичност и търпимост", добави премиерът.

Донев изрази и надежда на четвъртите поред избори за по-малко от година и половина да има висока избирателна активност, но и политиците със своите послания трябва да допринесат за това.

25.5% активност към 16 часа на предсрочния вот
на живо

25.5% активност към 16 часа на предсрочния вот

"Галъп" измери 35,3% активност към 19 ч., "Тренд" - 33,6%, "Алфа рисърч" - 34.5%