Гладната зима и ниските пенсии преди 30 години припомни депутатът от ГЕРБ Александър Иванов в отговор на декларацията на БСП. Той изтъкна борбата с контрабандата, ръста на пенсиите и заплатите.

ГЕРБ са доволни от изсветляването на икономиката при управленията на Бойко Борисов. Над 400 километра магистрали са построени в последните години, по думите на народния представител.

Минималната работна заплата е 650 лева, изтъкна Иванов. 300 лева е минималната пенсия, а стартът е три долара през 96-97 година, както обясни депутатът от ГЕРБ.

Пенсионерите получават и месечна помощ от 50 лева заради кризата. Не спират и помощите за медиците на първа линия. Всичко това не бива да бъде забравяно, каза още Иванов.

Безработицата от 7% у нас заради кризата е най-ниската в Европа, по думите му. Българският бизнес и българските работещи бяха подпомогнати с над 2 милиарда лева, заяви Александър Иванов.

Припомняме, по-рано днес от БСП изразиха недоволство от подпомагането на безработните от страна на властта. Според социалистите управляващите са се провалили в социалната сфера.

БСП посочи шамарите по социалния министър

БСП посочи шамарите по социалния министър

Пенсионната система била инструмент на стихийни политически решения