Министърът на икономиката Кирил Петков "час по-скоро" да отиде до Букурещ, за да си вземе документите, за да е ясно дали е имал двойно гражданство, когато е станал министър. Това коментира в парламента юристът от ГЕРБ Даниел Митов. Той смята, че ЕК има право да запита българското правителство за гражданството на министъра на икономиката, тъй като е двоен гражданин на страна извън ЕС, което е риск и за съюза.

Другият юрист в НС - Атанас Славов от ДБ също коментира казуса с двойното гражданство на министър Петков. Според него, "дори да се окаже, че е бил двоен гражданин Кирил Петков, това няма пряко отношение към юридическите актове, които е подписвал".

Кирил Петков: Няма казус с канадското ми гражданство

Кирил Петков: Няма казус с канадското ми гражданство

Той е задействал процедура по отказ от втория си паспорт още през април

Припомняме, Министерството на външните работи (МВнР) изпрати запитване чрез посолството ни в Канада относно канадското гражданство на служебния министър на икономиката Кирил Петков. Във връзка със запитване от депутата от ИТН Димитър Гърдев.

От ГЕРБ внесоха в Конституционния съд указа на президента за назначаване на служебното правителство. Основният мотив е двойното гражданство на Петков.