Трябва да се изчакат редовните избори и може би е наложително всички непредставени политически партии да изготвят политическите си платформи и посланията си. Toва заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в сутрешния блок на БиТиВи.

Предстои след няколко месеца хората да изберат най-добрите, подчерта тя.

Тя си дава сметката за отговорността, която ще носи като председател на Временната анкетна комисия за промени в Конституцията.

Атанасова очаква да има диалог, ще търси такъв диалог и има намерение да инициира създаването на експертен съвет с хора от академичната общност и с всички заинтересовани страни. Тя би поканила и бившия служебен премиер проф. Анастас Герджиков, който преди няколко седмици разкритикува идеята за промяна на Конституцията.

Не си играем на "Конституция", категоричен Александър Сиди

Не си играем на "Конституция", категоричен Александър Сиди

Той отрича ВМРО да са подкрепили комисията, за да имат представители в нея

Десислава Атанасова се надява извънпарламентарните политически сили да не откажат диалог за промяна в Конституцията.

ГЕРБ очаквали опозиционните сили да чуят твърденията на премиера Бойко Борисов, че ако се съберат 160 гласа за нова Конституция, той ще подаде оставка още на следващия ден. Сега малко ме изненадва това, че основните опозиционните сили в Народното събрание не искат това да се случи вече, категорична бе Атанасова.

Припомняме, вчера стана ясно, че депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова ще оглави комисията за промяна в Конституцията.

ГЕРБ внесоха предложението си за нова Конституция, събирайки 127 подписа - подкрепата за проекта, който се наложи да бъде редактиран още веднага, дойде от коалиционните партньори от Обединени патриоти, както и от депутати от "Воля" и независими. От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят инициативата на ГЕРБ, от БСП също са против.

Кошмарът "ГЕРБ посяга на Конституцията" продължава, притеснени от БСП

Кошмарът "ГЕРБ посяга на Конституцията" продължава, притеснени от БСП

БСП е против комисията и няма да излъчи членове

На 14 август премиерът Бойко Борисов в своя изявление предложи да се свика Велико народно събрание и да бъдат направени промени в Конституцията. Тогава Борисов обеща, да се оттегли в деня, когато бъде свикано Велико народно събрание.

Междувременно първото предложение за нов Основен закон на ГЕРБ, което бе внесено тържествено в Народното събрание, бе основно редактирано.

Тя е чела промените в Конституцията, които подготвят от ГЕРБ, но се надява, че критикувалите го също са го прочели. Десислава Атанасова подкрепя намаляването на депутатите от 240 на 120.

ГЕРБ иска парламентарна комисия да сондира идеи за нова Конституция

ГЕРБ иска парламентарна комисия да сондира идеи за нова Конституция

Проектът ще бъде изпратен и на Венецианската комисия за становище и мнение