ГЕРБ обвиниха левите в пиар акция за магистралите. АПИ дала на социалистите данните за пътищата, искана след акция на Елена Йончева, но един месец никой от БСП не я взел.

Желанието на БСП да им бъде предоставена информация от АПИ за магистралите беше лицемерно и целящо политически дивидент, обяви на брифинг Александър Ненков.

Половин година червените правели драма от темата. По думите му до 27 юни левите са имали възможност да се запознаят с данните на пътната агенция как се строят пътищата у нас.

"Нито един от всички от БСП, които се бяха подписали под множеството сигнали, не се заинтересува от информацията", изтъкна Ненков.

АПИ дала информация на БСП за пътищата, те не я потърсили

АПИ дала информация на БСП за пътищата, те не я потърсили

От Агенцията съобщават, че в продължение на месец БСП не се заинтересували от подготвените документи

Това е лицемерно поведение, защото изборите минаха, Елена Йончева отиде в ЕП и анатемосването на цял строителен бранш остана някак си в небитието, допълни депутатът.

Той е категоричен, че това е унижение, защото не сме държава от Третия свят, а от ЕС и нашите лаборатории също са лицензирани и европейски.

Искането за независима експертиза на червените бил политически ход с цел манипулиране на общественото мнение и цел набавяне на политически дивидент. С мълчанието на БСП се показа тяхното отношение към темата, категоричен бе Александър Ненков.

В защита на БСП Филип Попов заяви, че в понеделник червените ще кажат защо не са се запознали с данните на АПИ.

"Не сме забравили темата", заяви той. Тя не е предизборна, категоричен бе червеният депутат. Темата била важна, защото от пътищата изтичали милиони лева.

БСП иска проверка на пътищата, строени от Борисов, а не преди 40 години

БСП иска проверка на пътищата, строени от Борисов, а не преди 40 години

Червените искат проверка на участъци от АМ "Струма", "Люлин" и "Марица"

Припомняме, че вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че са предоставили на депутатите на БСП пълен достъп по исканата от тях информация за ремонтите на пътищата, но в продължение на месец никой от левицата не се поинтересувал от нея. 

Припомняме, на 6 ноември 2018 г. от БСП отново настояваха за техническа експертиза на проблемните пътища.

Още същия ден от АПИ определиха бившия шеф на агенцията за председател на Дончо Атанасов да разследва сам себе си - той ръководеше агенцията, когато са правени въпросните ремонти на пътищата.

За техническа експретиза на пътищата се заговори след катастрофата край Своге, когато на място загинаха 17 души, а по-късно жертвите достигнаха до 21. Тогава редица експерти поставиха под съмнение дали пътят е изграден както е било по план, а разследващите взеха три вида проби.

Нинова се оплака, че АПИ хвърля прах в очите на левицата

Нинова се оплака, че АПИ хвърля прах в очите на левицата

Нещо искат да се скрие, отсече тя

Малко след това получиха отговор от АПИ. В отговор Нинова заяви, от АПИ хвърлят прах в очите и че е абсурдно да не може да се прави проверка на вече построен път. Левите не са съгласни строителят сам да определи коя лаборатория да го провери.

На следващия ден от столетницата уточниха, че искат проверка на пътищата,строени и ремонтирани по време на трите мандата на Бойко Борисов, а не 40 години по-рано.

На 15 март от БСП предложиха да платят анализа на 46 проби от 4-те магистрали.

След това пък Елена Йончева заяви, че от АПИ не желаят да бъде извършена независима проверка на български пътища от независима европейска и лицензирана лаборатория. Нинова се оплака, че АПИ хвърля само прах в очите на левицата.

АПИ предлага на БСП да посочи експерти, с които да поговорят за качеството на асфалта

АПИ предлага на БСП да посочи експерти, с които да поговорят за качеството на асфалта

Няма нормативен ред, по който да може да изследват вече готови пътни обекти