По правило джирото се предхожда от една каузална сделка, един договор. Това значи, че ние се договаряме аз да ви прехвърля акциите, а техническият способ става чрез джиро.

Това коментира по скандала с "Левски" бившият служебен премиер и председател на 39-ото НС проф. Огнян Герджиков в предаването "Карай направо" по "Нова".

"Няма пречки да няма договор, защото джирото никого не задължава освен самия автор - този, който прехвърля. Този, който получава, с нищо не се задължава. Нищо не ви задължава да приемете", обясни Герджиков. "Джирото не натоварва никого, затова е едностранно".

"Акционер ще станеш само ако си вписан в книгата на акционерите. Тогава получаваш само права. Няма никакви задължения", обясни Герджиков. Според него, "Левски" е на онзи, който се е опитал да го джироса, но го е направил с негодно джиро.

Собственикът на ФК „Левски“ молил Наско Сираков да вземе акциите от Борисов

Собственикът на ФК „Левски“ молил Наско Сираков да вземе акциите от Борисов

Премиерът трябвало да намери решение на казуса

Герджиков коментира и други теми.

Той даде висока оценка за работата на прокуратурата както при настоящия обвинител номер 1 Иван Гешев, така и при предишния - Сотир Цацаров.

Трябва с удоволствие да констатирам, че тези наши органи напоследък доста се раздвижиха. "Харесвам Гешев, гледам и какво прави Цацаров. Това са неща, които за мен имат стойност. Това е моят поглед. Остава и съдът да си свърши работата както трябва", заяви проф. Герджиков.

Той призна, че не му харесва продължаващото напрежение между президента и премиера.

Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

Борисов си присвоявал достиженията на медиците, хвалейки се сам

"Ние имаме двама мачовци, двама силни мъже...Не, че трябва да пеят в хор, но президентът трябва да си наложи да бъде малко по-обединителен като поведение", коментира Герджиков.