"Поех този кръст, изнесох го с чест". Така проф. Огнян Герджиков оцени своя мандат на служебен премиер пред Нова телевизия. "Въпреки, че ми писаха оценка 4 (четири), вероятно по четирибалната система", каза Герджиков.

Оставяме държавата в много добро състояние, категоричен е той. Фактите са обективни - вчера имахме този разговор. Държавата е реализирала над 1,6 млрд. излишък в сравнение с предходния период за м.г.

Партийният егоизъм на БСП не пуснал Златева в кабинета Борисов - 3

Партийният егоизъм на БСП не пуснал Златева в кабинета Борисов - 3

Герджиков не е сигурен дали Ради Найденов ще приеме предложението

За предложенията да имат право да гласуват само хората, които са били последните 3 месеца в страната, Герджиков обясни: "Това са идеи, които дойдоха като идеи от президентството. Идеята сама като себе си има рационално зърно. Това са въпроси, които се поставят на широко обществено обсъждане за хора, които са скъсали с България, идват само като туристическа дестинация. Говоря за всички повече от 2 млн. Някои от тях са скъсали с България", каза Герджиков.

Служебният кабинет не е повдигал темата за уседналостта, убеждава вицепремиер

Служебният кабинет не е повдигал темата за уседналостта, убеждава вицепремиер

Деница Златева е категорична, че темата за правилата не е повдигана

Това беше прибързан ход, който можеше да бъде икономисан, каза Герджиков за проектозакона. "Пътят към ада е покрит с добри намерения", припомни тази поговорка той.

Уволненият служител: Президентът Радев предложи текста за уседналостта

Уволненият служител: Президентът Радев предложи текста за уседналостта

Спорният проектозакон...

Въпреки това той е категоричен, че: "хора, които са неграмотни, не трябва да бъдат стимулирани, защото те са нарушители на Конституцията ни - там е казано, че българският език е задължителен. Те нарушават своите конституционни задължения да не знаят български език, а ще определят как да се конструира държавата".

Запитан за скандала между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров, Герджиков обясни, че не може да изказва мнение. Има ли проблеми - Защо са се събрали, какво са си говорили, запита той. "Това е голяма грешка хората да правят категорични изводи от малки неща", каза той.

Запитан за последния есемес, който е получил, той каза: "Не смятам да правя публично достояние личните си есемеси".

Свалиха текстовете за уседналостта и уволниха чиновник

Свалиха текстовете за уседналостта и уволниха чиновник

Със заповед на служебния министър Мария Павлова

Запитан за обявения избор на тип боен самолет, който бе финализиран по време на неговия мандат, той отговори: "Тази материя не е моя, от самолети разбират Румен Радев и Стефан Янев. България беше длъжна да засили своята в авиацията".

В коментар за интервюто на турския посланик у нас Сюлеюман Гьокче, служебният премиер каза, че той е потвърдил, че специалните ни служби работят добре.

Турция не е враг на България, отсече посланик Гьокче

Турция не е враг на България, отсече посланик Гьокче

Подобни твърдения му напомняли на изявления от в. "Работническо дело"

Възможно ли е 30-40% по-ниска цена на газа, бе запитан Герджиков от водещите. "Въпросът е експертен, отговори служебния премиер. Тези въпроси се съпоставят на по-високо равнище. Търсим най-добрите възможности за да бъдем третирани така, че да е в наш интерес. Това е въпрос на преговори, на пазарлъци", каза Герджиков.