Всичко, което мога да кажа, съм го казал. Оттук нататък предстоят съответните процедури във ВСС, те са ясни и са уредени. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в парламента преди заседанието на ресорната правна комисия, която ще разгледа промените в Наказателно-процесуалния кодекс, внесен от Министерски съвет и касаещ механизма за разследване на главния прокурор и заместниците му.

Гешев не отговори и на въпрос кои са политиците, оказвали влияние в съдебната система.

Всички вие ще видите процедурите. Не само вие, но и всички български граждани ще видят каквото е необходимо, заяви главният прокурор и не отговори на повече журналистически въпроси.

Гешев излиза в отпуск по лични причини

Гешев излиза в отпуск по лични причини

Главният прокурор плаши колегите си от ВСС с разкрития

Припомняме, че представители на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внесоха миналата седмица искане за предсрочното освобождаване на обвининел №1. В понеделник главният прокурор скъса демонстративно оставката си, анеговият заместник също даде брифинг за медиите, в който заяви, че се страхува за живота си и поиска да му бъде осигурена охрана. Вчера ръководителят на Националната следствена служба и заместник главен прокурор Борислав Сарафов подаде сигнал в прокуратурата срещу Иван Гешев, а по-късно през деня Гешев депозира във ВСС предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Сарафов.

В сряда развитието на случая продължи на заседание на Прокурорската колегия на ВСС, а днес бе и във фокуса на Пленума на Висшия съдебен съвет.

Шефът на ВАС: Няма основания за Гешев, Сарафов и Тодоров да бъдат остранени

Шефът на ВАС: Няма основания за Гешев, Сарафов и Тодоров да бъдат остранени

Трябва да бъдат събрани всички възможни данни по искането на освобождаване на главния прокурор