Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв., с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе бедствието преди две години в Карловско. Това стана ясно по време на среща на министър-председателя Димитър Главчев с кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

В разговора в Министерския съвет също са участвали вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

Спешно ще бъде събрана Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която да определи параметрите на помощта от държавата за пострадалите населени места. Още на следващото правителствено заседание служебният кабинет ще може да приеме и решение за отпускане на средствата.

Очаква се това да спомогне за продължаване на редица важни дейности по речните корита и мостовете.

Припомняме, че вчера премиерът предупреди, че бюджетът не позволява отпускането на исканите от Емил Кабаиванов 38 млн. лв. за възстановяване. Същият ден протестиращи блокираха за един час движението по Подбалканския път и подхода към прохода Троян-Кърнаре.

Изчерпани са средствата за възстановителните ремонти в Карлово след наводнението

Изчерпани са средствата за възстановителните ремонти в Карлово след наводнението

От поисканите 75 млн. лв., в общината са приети 17,6 млн. лв.