"Допреди един месец хората тук чакаха реколтата да се събере, а сега стотици работници работят в събота и на места новото трасе вече се асфалтира от валяците".

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който премина над АМ "Европа" с хеликоптер на път за Сърбия. 

Сътрудничим със Сърбия при изграждането на железопътния Коридор 10

Сътрудничим със Сърбия при изграждането на железопътния Коридор 10

Московски подписва меморандум със Сърбия

По-късно днес българският премиер Бойко Борисов и сръбския президент Александър Вучич ще участват в официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш. 

Дължината на трасето е 86,9 км като изграждането му започна през 2011 г.

Борисов отбеляза, че по част от трасето на АМ "Европа" остават само по-лесните дейности. "Не е ли красота. На места вече поставят маркировката, остава да сложат мантинели. По тези платна движението ще е със 120-130 км/ч, колкото и с хеликоптера. Правим така, че сърбите да имат пристанища във Варна и Бургас", каза Борисов. 

От въздуха премиерът Борисов разгледа напредъка по строящата се АМ "Европа", която е част от Трансевропейския коридор № 10, свързващ Лондон с Истанбул

Заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков двамата огледаха участъка Сливница-Драгоман и посочиха, че догодина ще се реже лентата на това толкова важно трасе.

"Това е от бюджета на българските данъкоплатци! И жп линията се изгражда на пълни обороти. Хората работят като пчелички", изтъкна премиерът Борисов. 

Падна "Берлинската стена" между България и Сърбия, обяви Борисов до Вучич

Падна "Берлинската стена" между България и Сърбия, обяви Борисов до Вучич

Сръбският президент проговори на български