Не виждам и най-малък симптом за разклащане на правителството. Няма как при толкова много различия да се вземат лесно решенията. Но макар и трудно, се взимат, както виждате. Това заяви в Ловеч министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, цитиран от БНР.

Различията по въпроси като избора на гуверньор на БНБ, военната помощ за Украйна и Северна Македония не могат да "разклатят" управляващата коалиция и не се отразяват на правителството, коментира още регионалният министър.

Кирил Петков: Няма нужда от бързи действия за БНБ в момента

Кирил Петков: Няма нужда от бързи действия за БНБ в момента

Оттеглянето на Гюров показвало лидерство

Заедно с него в Ловеч бяха и депутатите от региона - Искрен Арабаджиев от "Продължаваме промяната" и Вяра Емилова от "БСП за България". Те също отрекоха да има проблеми в коалицията и заявиха, че решенията в управляващото мнозинство се взимат след диалог, макар и понякога труден.

"Едно от големите изпитания, което успяхме да преминем, беше бюджетът. Да, имахме различни виждания, но въпреки това с разговори нещата се получават. Вярвам, че каквото и предстои, ще намерим добрия тон, за да го преодолеем", коментира депутатката от левицата Вяра Емилова.

Андрей Гюров: Оттеглянето на кандидатурата ми беше правилният ход

Андрей Гюров: Оттеглянето на кандидатурата ми беше правилният ход

Стабилността на коалицията е по-важна от един пост

От БСП вече обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ, но според Емилова окончателното решение ще се вземе във вторник, 12 април.

Искрен Арабаджиев от "Продължаваме промяната" също потвърди, че тяхната формация няма да подкрепи кандидатурата на Каримански , но подчерта, че различията в управляващата коалиция ще се преодоляват с много разговори.

34 млн. лв. не са разплатени за извършени дейности по лот 2 и 3 на АМ "Хемус"

34 млн. лв. не са разплатени за извършени дейности по лот 2 и 3 на АМ "Хемус"

Участъкът от п. в. "Боаза" до п. в. "Дерманци" може да бъде готов до грая на годината