Очевидно е, че в ДПС има разделение, но проблемът е как Движението да излезе от тази ситуация. Мнението е от коментара на Хасан Адемов, бивш депутат от ДПС и бивш министър на труда и социалната политика. Според него напрежението идва от "съвършено различните профили" и "разминаването" между двамата съпредседатели на ДПС, които бяха избрани на последната Национална конференция.

Припомняме, че изборът на Делян Пеевски и Джевдет Чакъров се случи след изричното настояване на Ахмед Доган и предложението му за Чакъров.

Според Хасан Адемов има проблем с устава. Той обяснява, че 17-те депутати, които в момента се цепят от линията на Делян Пеевски, първо са подписали празен лист, а след това разбират, че е избран председател на ПГ.

Хасан Адемов бе категоричен, че не може едноличните решения да доминират над колективното начало и в ДПС е много силно усещането за свобода.

И Хасан Адемов очаква становището на Почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Интерес в случая е и поредното разрояване на пресцентровете, от които се разпространяват съобщения и становища на членове на ДПС. Първото такова разрояване се случи при изключването на депутата Рамадан Аталай от ПГ на ДПС, след което и депутатите, заявяващи се като "подкрепящи Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган", започнаха да общуват с медиите по различни канали. Официалният пресцентър на ДПС продължава обаче да функционира. Разрояването поставя под съмнение очакваната вече близо седмица позиция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган по кой канал ще бъде разпространена.

Брожението в ДПС продължава

Брожението в ДПС продължава

Групата около Джевдет Чакъров няма да участва в заседанието на ПГ