Няма война между институциите. Има истини, които българското общество чува от страна на президента. Ние ги говорим публично и без страх, защото така сме обещали на хората.
Това стана ясно от думите на вицепрезидента Илияна Йотова в ефира на bTV в отговор на въпрос на прага ли е България на Студена война между изпълнителната власт и президента.

Рисковете пред националната ни сигурност е темата на днешния КСНС

Рисковете пред националната ни сигурност е темата на днешния КСНС

Очаква се да бъде обсъдено и състоянието на армията ни

На въпрос как ще коментира речта на президента Румен Радев на лекция пред студенти в УНСС, че държавата прилича на строителна площадка, Йотова заяви: "От момента, в който президентът Румен Радев изнесе тази лекция много хора ми се обадиха да ми кажат, че трябва да се дострои тази "тъмна площадка", изваждайки нови и нови проблеми, с които се сблъскват те".

Няма по-обединяваща тема от темата за бъдещето на децата ни, допълни Йотова по повод речта на българския президент в Университета за национално и световно стопанство и изрази съжаление, че България е най-бедната държава и е с най-ниските доходи.

Румен Радев не вижда какво се строи на строителната площадка България

Румен Радев не вижда какво се строи на строителната площадка България

Всички корумпирани трябва да бъдат заловени, нужни са хора с адекватна култура и образование

Вицепрезидентът отправи призив към българското общество, че оттук нататък тази тема трябва да продължи като предмет на разговор между хората.

Йотова отсече, че министър-председателят Бойко Борисов трябва да разкрие повече за сделката за ЧЕЗ, която също е в така наречената "тъмна площадка". "В момента няма човек в България, който да бъде убеден, че нещата там са чисти", коментира още тя.

На въпрос справя ли се лидерът на БСП като опозиция, Йотова отговори риторично, че тя се справя с нея, защо да не се справя.

Комисията за ЧЕЗ нищи сделката до 10 май

Комисията за ЧЕЗ нищи сделката до 10 май

Според Рамадан Аталай, не трябвало да се поддържа илюзия в обществото

Не смятам, че трябваше да гоним руски дипломати, но позицията, която взе българската държава, е правилната позиция, заяви Йотова по отношение на това дали трябваше да се изгонят руските дипломати от България.

"България в качеството си на председател на Съвета на ЕС прави успешно председателство и все още не е изпуснала влака, защото може да обедини всички страни, запазвайки резервите си", каза още тя.

По повод протест на майките на деца с увреждания, тя обясни, че ако е била на мястото на премиера, е щяла да поиска оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, тъй като той направи едно чиновническо изказване в парламента - "ще проверя случая и тогава ще взема решение".

Премиерът пита "кой е този ненормален администратор", размотавал майка с болно дете

Премиерът пита "кой е този ненормален администратор", размотавал майка с болно дете

Малко човечност няма ли?

На въпрос как ще коментира изказванията на президента Росен Плевнелиев в периода 2012-2017, че е било неуместно да целува ръка на руския патриарх Кирил, тъй като не го е направила с встъпването в длъжност на българския духовен водач, тя отговори: "Жалко, че такъв човек е бил президент на България, от това не може да се прави политика".

Йотова коментира, че предстоящите резултатите по случая на задържания кмет на столичния квартал "Младост", ще покажат това дали борбата на държавата с корупцията ще даде резултат или не.