Хората на Кунева заявиха, че отказват да приемат поканата на министър Мирослав Найденов да участват в комисия, „която под негово ръководство ще симулира разследване на престъпните действия по отношение на дюните в Несебър".

Според Тома Биков - член на Националния съвет, Найденов няма как да разследва обективно корупционна сделка, от която самият той е част. Той трябва да бъде отстранен от длъжност, за да не пречи на разследването.

Освен това е добре прокуратурата и МВР незабавно да проверят къде се намират тези 3,5 млн. лева, които лицето Димитър Петров е спечелило за един ден от сделката с дюните в Несебър, защото тези пари могат да се окажат подкупът, който е отишъл по високите нива на властта, за да бъде осъществена тази далавера, се казва още в становището на „България на гражданите".

По думите на Биков, поведението на премиера Борисов, който защитава престъпните действията на министъра си, дава да се разбере, че той е част от тази схема.
От централата на Кунева припомнят на Борисов, че лично е назначил зам.-министър Боянова (подписала правото за строеж в Несебър, б.р.), следователно той носи отговорност за нейните действия.