"Насажда се мнението, че има конфликт Пеевски - Доган. Много пъти г-н Пеевски и всички ние обясняваме, че такъв конфликт няма. Има конфликт между Пеевски и група от хора, които наистина не приемат подхода, начина, скоростта на работа и целите, които ДПС си е поставило с новото начало. Този избор не стои, той е изкуствено насаден".

Това заяви зам.-председателят на ДПС Искра Михайлова в "Панорама" по БНТ.

Според нея се насажда конфликт сред избирателите на ДПС, който прераства в нещо много по-опасно.

"Комшия започва да спори с комшията - ти с кого си? Довчерашни партньори - българи и български турци или помаци влизат в конфликт, появяват се написани неща във фейсбук, че българите и помаците искали да откраднат партията от турците", каза Искра Михайлова.

Делян Пеевски: Аз не водя войни с никого

Делян Пеевски: Аз не водя войни с никого

Определени хора искат да разрушат ДПС

Тя е избрала да работи с Пеевски още през февруари, на националната конференция на ДПС, когато новото ръководство е дефинирало "новото начало и задачите си".

"Новото начало означава нов подход и нов начин на работа. Още тогава аз взех решение и заявих, че прекратявам работата си в ЕП след изтичане на мандата, връщам се в България и ще работя с Делян Пеевски".

Доган иска оставката не само на Пеевски, но и на голяма част от екипа му, посочи Михайлова и изрази недоумение защо и нейното име не фигурира сред посочените. "Това вероятно е пропуск".

Не ме питайте за неща, които са много далеч. Ние работим за преодоляване на тенденциите на разслоение в ДПС, отговори тя на въпрос за нова партия.

Ахмед Доган иска оставката на Пеевски, Анастасов и други с "Късно е либе за китка"

Ахмед Доган иска оставката на Пеевски, Анастасов и други с "Късно е либе за китка"

Фактически в ДПС има опит за вътрешно - партиен преврат

"Винаги когато съм работила с Доган, съм била напълно откровена и съм се опитала да допринеса. В този случай аз стоя на позицията, че ние можем да допринесем, а сляпото изпълнение води партията назад".

Припомняме, че ден по-рано председателят на ДПС Делян Пеевски отрече да използва мутренски подходи в партията и да заплашва хора. Брифингът му дойде в отговор на изказването по-рано на другия председател на партията Джевдет Чакъров.

Изгонените обвинявали него и приближените му в собствените си грехове.

Това е на тяхната съвест, тормозът, който е в момента, сподели Делян Пеевски пред журналистите в Партийния дом.

Чакъров звънял и натискал всички, по думите му. Определени хора искат да разрушат ДПС, категоричен бе Пеевски. Не мога да повярвам на това, което прави почетният председател, сподели народният представител и официално председател на ПГ на ДПС.

Пеевски поясни, че винаги е бил за обединение, а който дели партията "си е за негова сметка".

Делян Пеевски изхвърли Чакъров и група от ПГ на ДПС

Делян Пеевски изхвърли Чакъров и група от ПГ на ДПС

ДПС вече не е втора парламентарна група и няма да получи мандата

Аз с никого не водя войни, други хора в момента водят войни, изтъкна той.

На въпроса на News.bg дерибей ли е Ахмед Доган, Пеевски не отговори еднозначно: "Вижте, ако обичате, попитайте го него какъв е. Това са си въпроси към него. Аз ви казах, това което се случва в момента, не способства никого. ДПС трябваше да бъде Обединено, ние не го цепим с колегите."

Изключените, по думите му, на практика се самоизключили. Те се направили собствена фракция, по думите му.

Ново начало, скоро ще ме разберете, закани се Пеевски.

Ахмед Доган през ноември миналата година се завърна изненадващо в оперативното управление на партията временно до избирането на нов председател, след "изненадващата", по собствените думи на Доган, оставка на предишния председател Мустафа Карадайъ. Именно тогава обаче Ахмед Доган определи Делян Пеевски за "феномен в българската политика" с неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения. Също така от най-обругавания се бил превърнал в значим партньор за всички парламентарни групи. Така и не станаха ясни точните причини и мотиви Мустафа Карадайъ да подаде оставка.

Хасан Адемов: 17-те в ДПС са подписали празен лист, избирайки Пеевски за шеф на ПГ

Хасан Адемов: 17-те в ДПС са подписали празен лист, избирайки Пеевски за шеф на ПГ

Той е категоричен, че не може едноличните решения да доминират над колективното начало и в ДПС

Когато Делян Пеевски се очерта като един единствен номиниран от структурите за председател на ДПС именно Ахмед Доган предложи режим на двама председатели, които бяха и избрани.

Разделението в ДПС стана явно при гласуването на правителството на Росен Желязков от ГЕРБ с първия мандат в 50-то Народно събрание. Делян Пеевски настояваше за подкрепа и съставяне на правителство, а депутатите около Джевдет Чакъров последваха препоръката на Ахмед Доган да не се подкрепя правителство без ясен мандат, проведени преговори и подписано коалиционно споразумение.