"Оръжейните заводи работят на три смени и изнасят. В света в момента няма друго място, което да има нужда от нашите боеприпаси, освен Украйна." Това заяви пред БНР бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин.

По думите му е очевидно, че оръжията които произвеждаме се озовават в Украйна. БСП си мисли, че хората са толкова посредствени, че слушат председателката им, отколкото да виждат какво се случва. Целият свят знае, че ние изнасяме оръжие за Украйна, включително Русия вероятно. Само г-жа Нинова не знае.", изтъкна Калфин.

Той добави, че войната в Украйна е затънала в коловозите и ще продължи дълго време.

Бившият социален министър коментира и темата за вдигнатото вето срещу Република Северна Македония. Според него с това гласуване България е излязла от безнадеждния път след подписването на договора с РСМ. Предишното правителство сложи на трупчета целия процес и блокира разширяването на ЕС", добави той.

По думите му трайният интерес на България не е някой в Скопие да ни обещае нещо, а да видим, че нашите съседи са европейска държава. Той заяви, че е имало външен натиск за вдигане на ветото. Като има натиск трябва да дефинираме нашия интерес, а не да се запъваме като магарета, допълни Калфин.

Според него начинът, по който беше прието решението за падането на ветото в парламента, не е бил добър и ще предизвика реакция в Скопие.

Президентът: В желанието си да уцели мен, Петков простреля Нинова

Президентът: В желанието си да уцели мен, Петков простреля Нинова

Според Радев френското предложение за РСМ е можело да е много по-успешно