Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви в профила си във "Фейсбук", че повече от всичко сега бил нужен формат за диалог, като той бил готов да бъде гарант за този диалог.

"Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия.

Каракачанов призова за диалог в обществото без да се вади нож

Каракачанов призова за диалог в обществото без да се вади нож

С конфронтация, с омраза, с насилие не се постигнало нищо, категоричен вицепремиерът

Лидерът на ВМРО заявява по повод Деня на независимостта, че нямало смисъл да говорим за празника и бъдещата независимост на държавата ни, ако не решим важните проблеми на България. 

Каракачанов призова всички политически фигури да не използват празника за злободневни политически послания, а протестиращите призова да не употребяват подобни светли дати за партийната пропаганда.

"Само преди месец на Шипка протестиращи си позволиха да ползват за пропаганда самия паметник на свободата. Тогава огромната част от искрено протестиращите хора се разграничиха от този акт. Българският народ е мъдър и не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад милосърдие, и може да отсее лицемерието. Огромното лицемерие!", пише вицепремиерът.

По думите му 22 септември трябвало да ни напомни още нещо: да спрем да злепоставяме страната си навън.

Каракачанов: Целта беше да се окървавят протестите

Каракачанов: Целта беше да се окървавят протестите

Провокатори съзнателно атакуваха полицията, според вицепремиера

"Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем! Защото не това са важните проблеми на България днес. Важните проблеми са съвсем други - дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава. Това са истинските проблеми, които България има днес, а не дали изборите ще са два месеца по-рано", настоява Каракачанов.

Каракачанов не може да търпи палатковите лагери

Каракачанов не може да търпи палатковите лагери

Защото "соросоидни НПО-та и партийки, извън парламента" искат "да се докопат до властта"

"Ако не направим нищо от това, няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни. Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци - партизиране на идеали. Затова отново призовавам, нека поне на този празник - 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби", повтаря известната си отдавна теза лидерът на ВМРО. 

В отговор президентът Румен Радев каза, че иска първо да излезе истината за записите, шкафчетата и корупционните схеми. 

Припомняме, в началото на юни 2020 г. излязоха скандални записи с глас, който е много близък до гласа на премиера Бойко Борисов. Тогава той обяви, че приема с усмивка "монтажите".

При друг запис, който злепоставя председателя на парламента Цвета Караянчева, президентът Румен Радев заяви, че аудиозаписът бил брутална атака срещу парламента и запита защо той не се проверява.

Ден по-късно прокуратурата започна разследване на записа с гласа на Борисов. По думите на главния прокурор записването с телефони се е превърнало в национален спорт.

Вчера от ГЕРБ заявиха, че не виждат причина записът да бъде проверяван.

На 24 юли 2020 г. журналистът и евродепутат Елена Йончева обяви, че скандалните записи с гласа на Борисов са автентични.