Теменужка Петкова си подаде оставката, за да премахне всякакви съмнения, че има участие в сделката за ЧЕЗ. Това заяви пред БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Аз не съм съгласна с тази оставка", обясни Караянчева и допълни, че Петкова е била много добър министър - от 800 милиона загуби Петкова направила така, че енергетиката ни да е на печалба. Петкова работила и много добре с председателя на енергийната комисия Делян Добрев.

Опозиционни партии в един глас срещу сделката за ЧЕЗ

Опозиционни партии в един глас срещу сделката за ЧЕЗ

Движение 21, "Движение Да България", ЕНП

По думите на председателя на НС в сряда или четвъртък тази седмица е предвидено да се събере съветът на управляващата коалиция, за да се обсъди номинацията за нов енергиен министър. Караянчева не сподели кои имена се спрягат за поста.

Относно оставката на зам.-председателя на НС Валери Жаблянов Караянчева коментира, че около него са се събрали много скандали. Жаблянов загърбил европейските ценности, казвайки, че договорът с Македония е "недоносче", а хората на този пост трябвало да бъдат прецизни в работата си и да не изразяват лично мнение и толкова остри позиции.

Според Караянчева президентът Румен Радев също раздвоява обществото. Президентът постоянно се възползвал от правото си на вето и не разговарял с политическата сила, която е внесла определения закон, както и с експертите и комисиите в НС. По думите ѝ оставя впечатление, че когато БСП не харесват някои закон и гласуват против, президентът налагал вето.

Сделката за ЧЕЗ може и да не минава на одобрение през КЕВР

Сделката за ЧЕЗ може и да не минава на одобрение през КЕВР

Електроразпределителната мрежа няма да бъде залог по кредита, заяви Гинка Върбанова