Предстоят преговори за събиране на подписи за внасяне на проекта за нова Конституция. Това заяви в Златоград председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от БНР.

Тя съобщи, че преговорите започват във вторник и ще се проведат в парламента с всички парламентарно представени групи, които са заявили желание да разговарят с ГЕРБ.

Припомняме, преди дни стана ясно, че БСП е отхвърлила поканата на управляващите да вземе участие в преговорите.

По повод продължаващите протести Караянчева заяви, че няма нищо по-хубаво от това българските граждани да изразяват свободно мнението си, стига да не пречат на другите граждани.

Идеята за нова Конституция - хитър ход на ГЕРБ

Идеята за нова Конституция - хитър ход на ГЕРБ

ГЕРБ ще спечели и от приемането, и от отхвърлянето на идеята

Нейните наблюдения обаче били, че младите хора са изчезнали от протеста. По нейни думи ГЕРБ са отговорили на исканията за Велико народно събрание и за промяна в Конституцията.

"Тази промяна, която ние предлагаме, това всъщност е само една покана за разговор. Някой се опитва да каже, че едва ли не това ще бъде Конституцията, окончателната, единствено и само на ГЕРБ, но това са абсолютно злонамерени говорители. Това е първа покана за разговор", категорична бе председателката на НС.

В Златоград Караянчева присъства на официалното откриване на паметника на Момчил войвода - "Родопският цар", който се издига до самия ГКПП "Златоград" на границата с Гърция.

Удовлетворяваме протестиращите, убеден Томислав Дончев

Удовлетворяваме протестиращите, убеден Томислав Дончев

Трябва да има оставка на сегашното правителство ако няма Велико Народно събрание