Изказването на военния министър Стефан Янев не кореспондира с реалността, насочено е изцяло за вътрешна употреба за средите с русофилска ориентация. В студиото на Нова телевизия бившият заместник външен министър и международен анализатор Милен Керемедчиев сравни думите на Янев с репликата на президента Румен Радев в дебата му с опонента на втория тур на президентските избори Анастас Герджиков за Крим.

Реално България и регионът стават все по-важни в НАТО, смята Керемедчиев, който напомни, че отдавна България е член на НАТО и е добре да бъдем адекватен член. Абсолютно е възможно да се увеличи броят на натовски войски и присъствието на Алианса на източния му фланг. 

Припомняме, че между заявката на Стефан Янев и думите на премиера Кирил Петков вчера имаше разнобой.

ДБ искат да чуят Стефан Янев за войските на НАТО

ДБ искат да чуят Стефан Янев за войските на НАТО

По думите му България трябва да развива своето пълноценно членство

Керемедчиев коментира е вчерашния скандал с назначения на сътрудници на ДС в политическия кабинет на новия външен министър от квотата на "Има такъв народ" в правителството. МВнР е закостеняла структура, консервативна. Време е това да престане и млади дипломати да могат да пробият и да градят кариера, смята Керемедчиев.

Генчовска е непознат министър в кариерата, но Керемедчиев се съмнява тя да не знае кой кой е в кариерата и обществеността. Въпреки липсата й на опит, той е спокоен, тъй като системата на МВнР е достатъчно добре структурирана и добре ще я водят във водите на дипломацията, няма да се загуби.

Според Милен Керемедчиев вчерашният ден е показателен, че са сработили механизмите на коалицията и назначенията бяха спрени.

ГЕРБ разтревожени, че ДС се връща на бял кон, а промяната е само фасада

ГЕРБ разтревожени, че ДС се връща на бял кон, а промяната е само фасада

Иска новата коалиция да уволни новоназначените служители от ДС