Кметът на Батак Петър Паунов отрече да е правил нарушения и да е облагодетелствал семейството си в качеството си на кмет. Пред bTV Паунов заяви и че няма намерение да подава оставката си.

Паунов е категоричен, че той не е правил нередности като кмет на Батак. По думите му преди влизането в сила на закона за конфликт на интереси има няколко обекта, които са били изпълнени от фирма "Престиж". Фирмата се управлява от сина на Паунов, но въпреки това поръчките са спечелени по законовия ред, обясни още кметът.

Паунов не смята за странно това, че фирмата на сина му е спечелила поръчките, защото тя е единствената фирма на територията на община Батак, която има абсолютно всички строителни регистрации.

Кметът на Батак Петър Паунов е в едномесечен отпуск, запазва си поста

Кметът на Батак Петър Паунов е в едномесечен отпуск, запазва си поста

От прокуратурата няма да искат отстраняването на Петър Паунов

Всъщност фирмата е основана от самия Петър Паунов през 1993 година. След избирането му за кмет фирмата е била прехвърлена на съпругата му.

На въпрос дали той смята, че е морално тази фирма да участва в конкурсите, Паунов категорично заяви: "Ще ви кажа само едно - фирмата храни 32 семейства в Батак."

Кметът на Батак обясни и че фирмата не е печелила само поръчки от община Батак. Фирмата е спечелила поръчки и от две Държавни горски стопанства. Всичко това обаче нямало нищо общо с дейността на Паунов като кмет на общината.

Паунов заяви и че той не е управител на фирмата. По думите му след влизането в сила на закона за конфликт на интереси, фирмата не е печелила поръчки. Случвало се обаче други фирми да купуват строителни материали или да наемат техника от фирмата на сина му, защото тя притежава единствения бетонов възел в общината.

Съдят кмета на Батак за продажба на държавен имот

Съдят кмета на Батак за продажба на държавен имот

Имотът е признат за собственост на държавата чрез Министерството на земеделиет с влязло в сила решение на Районен съд-Пещера

Припомняме, преди дни Окръжната прокуратура внесе в съда обвинение спрямо Паунов по случая. Според обвинителния акт той е ощетил държавата с 2 400 лв. с това, че в качеството си на кмет е продал държавен имот. 
На 2 ноември, четвъртък, ГЕРБ поискаха оставката на Петър ПауновСлучаят бързо придоби извесност кат "Батакгейт". 

Стана ясно и че Паунов е напуснал редиците на БСП през 2015 година. Поради тази причина БСП няма как да наложи санкция на кмета на Батак, но от левицата предложиха помощ на прокуратурата в хода на разследването.