Кметът на Батак е в едномесечен отпуск и засега остава на поста си. Това съобщи bTV.

Кметът на Батак Петър Паунов не се появи на заседанието на общинския съвет по-рано през деня. Общинските съветници от ГЕРБ поискаха оставката му след обвиненията от прокуратурата, че е превишил правата си при продажба на част от държавен имот.
Мотивът на общинските съветници от ГЕРБ да поискат оставката му, бе че той уронва престижа на общината. Съветът прие искането за неговата оставка.

"Батакгейт" си е на социалистите, настояват от ГЕРБ

"Батакгейт" си е на социалистите, настояват от ГЕРБ

Най-вероятно има "Батакгейт" и на други места според Десислава Костадинова

Припомняме, Петър Паунов променил собствеността на поземлен имот, който бил собственост на земеделското министерство от държавна в общинска собственост и го продал на трето лице.

От ГЕРБ поискаха оставката му, след като той беше обвинен от прокуратурата заради превишени права. Според Закона за местната власт, общинските съветници могат да се произнесат за оставката на кмета, ако той не изпълнява задълженията си 6 месеца или сам я подаде. В момента той е в отпуск по болест.

БСП предлага помощ на прокуратурата за Батак

БСП предлага помощ на прокуратурата за Батак

Не може да се прави паралел между "Кумгейт" и "Батакгейт" според Антон Кутев

Към Петър Паунов има две обвинения от прокуратурата в Пазарджик - за злоупотреба с власт и за превишаване на служебните права. Той е променил статута на общинска земя в частна, която по-късно е продадена и той се е облагодетелствал. Второто обвинение е за това, че е превишил служебните си права.

Кметът на Батак да поеме отговорност, призовават червени депутати

Кметът на Батак да поеме отговорност, призовават червени депутати

БСП не прави политически чадър, защото не е управляваща партия

Председателят на общинските съветници в Батак Катерина Ангелова заяви пред БНТ, че решението за въпросния имот е взето 2015 г. върху акт за общинска собственост. Общинският съвет има практика земята под сградата да се продава отделно, 100 кв. м, които ние продаваме на цена 24 лв. кв. м. Ние сме взели решение и кметът я продава, и после разбираме, че това е държавна земя и си отменяме решението, обясни Ангелова.

Пламен Пантов, говорител на Окръжна прокуратура - Пазарджик заяви, че на този етап прокуратурата няма да поиска отстраняването на Паунов от кметския пост.