Реалистичен изглежда вариантът, в който ГЕРБ, патриотите и "Воля" ще си стиснат ръцете. Това прогнозира анализаторът и политолог Димитър Ганев, цитиран от БНР. Той уточни, че животът на такъв кабинет много зависи от конюнктурната политическа ситуация.

Ганев коментира, че от 2009 г. насам в страната ни няма изпълнен пълен управленски мандат. Анализаторът подчерта, че българските граждани не искат спирала от избори, а стабилно управление, каквото и да е то в крайна сметка.

Димитър Ганев коментира още, че правителство ще има и то най-вероятно ще бъде около ГЕРБ, а няма да има голяма коалиция. По-вероятният сценарий бил да има предсрочни парламентарни избори.

ГЕРБ увеличава бавно разликата с БСП
Обновена

ГЕРБ увеличава бавно разликата с БСП

5% напред за ГЕРБ при 100% предварително преброяване

За коалиционно управление първи да преговарят ще седнат Обединените патриоти, прогнозира Димитър Ганев. Според него няма да има проблем те да участват със свои министри, ако те бъдат маскирани под някакъв тип експертност. По думите на Ганев големият въпрос е дали това мнозинство ще им стигне, за да има стабилност. Затова "Воля" или Реформаторският блок могат да се притекат на помощ. Реформаторите обаче са на чертата и трудно може да се прогнозира дали ще влязат в НС.

Въпреки че ДПС се изправи пред най-тежкия противник на етническото поле - ДОСТ, движението успя да удържи монополната си позиция. Това, по мнението на политолога, е голям успех за ДПС. Той посочи, че в следващите месеци и дни предстои да се види дали проектът ДОСТ ще продължи.