В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на регионалната политическа академия на МГЕРБ, която се провежда в хасковските Минерални бани.

Борисов заяви, че за да спрат спекулациите, на предстоящия конгрес на партията на 26-ти ноември, ще бъде решено да не се прави такава коалиция, докато той председател на партията.

Борисов обвини БСП, ДПС и "Воля" в национална безотговорност заради вота на недоверие

Борисов обвини БСП, ДПС и "Воля" в национална безотговорност заради вота на недоверие

"Защо избират такъв момент?"

Според него, изявленията, за евентуална коалиция между ГЕРБ и БСП е разчистване на сметките между членовете на левицата като се обвинявали, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ. "Ние не искаме такъв съюз. Вътрешната опозиция в БСП да си намери друго обяснение с кого е", заяви Борисов.

Атаката на Гергов срещу Нинова била заради отказа ѝ от коалиция с ГЕРБ

Атаката на Гергов срещу Нинова била заради отказа ѝ от коалиция с ГЕРБ

Втората причина за натиска бил стремежът ѝ за промяна в БСП

Припомняме, след скандала ЦУМ-гейт стана ясно, че бизнесменът и политик от БСП Георги Гергов е имал намерение за подобно обединение.

Предложението от Борисов към лидера на БСП Корнелия Нинова да стане председател на парламента след последните парламентарни избори е било в името на стабилността на държавата и предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Борисов отрича да си е говорил с Гергов за коалиция

Борисов отрича да си е говорил с Гергов за коалиция

Трябва да си тапигьоз, за да отречеш, че в България има напредък, категоричен премиерът

Възможността Деница Златева да запази поста си от служебното правителство също целяла стабилност на държавата. "Не сме искали никой да купуваме. Стана като приказката: "Ти мен за каква ме мислиш и ако ме мислиш за такава колко даваш?", заяви Борисов, цитиран от своя пресцентър.

ПР-ът на Борисов опреснява паметта на Деница Златева
Обновена

ПР-ът на Борисов опреснява паметта на Деница Златева

Златева отрича да е правила нещо зад гърба на Корнелия Нинова

Припомняме, преди дни чрез социалната мрежа фейсбук прессекретарят на премиера Севделина Арнаудова публикува реторично запитване към Деница Златева колко пъти е посещавала партийната централа на ГЕРБ зад гърба на своя политически лидер.

Премиерът Борисов изтъкна, че е необходимо да покажем на Европа какви усилия полага България за Западните Балкани. Той открои важността на изграждането на инфраструктура между София, Скопие, Солун и Белград.

Борисов се обяви категорично против езика на омразата, който започва да се възвръща между Обединени патриоти и ДПС. Той призова патриотите да си мерят приказките и заяви, че ДПС също трябва да проявяват максимална толерантност. "Винаги сме били за разбирателство, полагаме усилия различните етноси в България да живеят възможно най-добре и в разбирателство. Недопустимо е да се говори кой кого щял да стъпче. Може и с тези изказвания да се втвърдява електората и да се постига временен успех, но на Балканите по-страшно от това няма. Такава експлозия може да се получи, не забравяйте, че само преди 30 г. беше Възродителният процес", каза Борисов.

Патриотите остро парират "истеричните домогвания" на ДПС

Патриотите остро парират "истеричните домогвания" на ДПС

Заплаха за държавата било връщането на ДПС във властта

Според него членството на България в НАТО предотвратило избухването на страшна гражданска война като в Косово, ако не е било НАТО. "Имаме толкова български мюсюлмани, няма разлика помежду ни, но някой иска да я прокара изкуствено. Трябва да четем историята и да бъдем внимателни с нея, защото се повтаря понякога и то в по-лош вариант", заяви председателят на ГЕРБ пред младежите.

Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ и държавата са в отлична кондиция. "Имаме 4% ръст на икономиката, дадохме 700 млн. повече за заплати, 1 млрд. за рехабилитация на училища, детски градини, ВиК, 165 млн. лева за армия и полиция. 120 млн. лева номинал за научни изследвания. Инвестираме в образование", каза министър-председателят.

Според него проектобюджетът за 2018 година, одобрен от правителството, е добър. В алтернативния бюджет на БСП има повече разходи, но без приходи. "С такава политика ще се счупи държавата. Ще се вдигнат дефицитите, докато свърши резерва", заяви Борисов.

Премиерът очаква ръстът в икономиката догодина да достигне 5-6 %. Той даде пример с инвестицията в АЕЦ "Белене" и договора, който все още не може да бъде развален, но продължава да определя цената на тока.

"Тези, които продадоха ЕРП-тата някога, по-добре да ги бяха продали целите. Не се радвам на тези инвестиции никой не е доволен от тях. Водим арбитражи и дела с ЕРП-тата и може и да ни осъдят накрая. Защо се е стигнало дотам, защо са ги приватизирали? Трябва да помислим трябва ли да има давност на приватизацията", коментира Борисов. Според него, по времето на приватизацията на държавни активи са погубени и откраднати милиарди.

ГЕРБ-Хасково сваля доверието си от кмета Беливанов

ГЕРБ-Хасково сваля доверието си от кмета Беливанов

Градоначалникът е в отпуск, ще отговаря пред гражданите, бранят го от общината

Запитан от представител на ръководството на местната структура на ГЕРБ за кмета на Хасково Добри Беливанов и загубеното доверие към него от страна на партията, Борисов отговори, че не се меси в избора на кметове и общински съветници. Те се посочват пряко от структурите на ГЕРБ по места.

Председателят на партията подчерта, че преди изборите за кмет областният координатор Делян Добрев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов са гарантирали, че кандидатурата на Беливанов за кмет е широко подкрепяна от структурите в Хасково.

"Ясно е, че Добри Беливанов премина в друг отбор, но всеки трябва да си носи отговорността за решенията. Делян Добрев е сред най-умните хора в партията, въпреки това аз приех оставката му, защото трябва да се научи да носи отговорност. Но партията се съпротиви, Делян е много обичан в ГЕРБ", каза Борисов.

Той обясни, че за развитие на региона са вложени 140 млн. (лева - б.р.). Според Борисов, решението на депутатите от ГЕРБ да не приемат оставката на Делян Добрев показва, че БСП е единствената еднолично лидерска партия.

При откриването на регионалната политическа академия на Младежката организация на ГЕРБ в хасковските Минерални бани зам.-председателят на партията Цветан Цветанов обяви, че конформизмът и фалшивите новини са част от инструментариума на БСП и ДПС.

"Само фактът, че от БСП искат да закрият Комисията за досиетата показва, че тази партия иска да заличи следите от миналото, а ние искаме точно обратното. Ние искаме младите хора да знаят какво се е случило преди, за да могат да вземат важните решения за бъдещето", заяви Цветанов.

Според него, Европа иска да работи със системни партии "като нашата, а не с популистки формации като БСП".

"Радвам се, че сте избрали именно в тази община да се проведе днешната среща, защото тук съотношението мюсюлмани/християни е 60:40. А фактът, че днес ние сме именно тук, показва нашето отношение към етносите в България и същността на политиката ни по отношение на етническите групи в България", допълни председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той бе лектор по темата "Политика на реалните решения. Държавническо мислене вместо компроматна война".
Според него от БСП са подготвяли фалшиви новини още през 2015-2016 година. Това била причината на преден план да се изведат негативни теми за България като мигрантския проблем, бунтът на бежанците в Харманли, всяване на страхове сред хората.

Двудневният форум е под надслов "Десет години България в Европейския съюз - реални политики за страната и противодействие на спекулата". Той се организира от МГЕРБ с подкрепата на фондация "Конрад Аденауер".

Освен Цветан Цветанов. Гост-лектори на академията са ръководителят на бюрото на фондация "Конрад Аденауер" в България Торстен Гайслер, председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Андрей Новаков, министърът на регионалното развитие Николай Нанков, зам.-председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева и областният координатор на ГЕРБ-Хасково и народен представител Делян Добрев. В дискусиите ще участват още депутатите от ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, областният управител на Хасково Станислав Дечев и областният координатор на МГЕРБ-Хасково Румен Стоянов.