Не постигнахме съгласие за обща декларация на председателски съвет, обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. Според нея е било въпрос на национален интерес да има такава.

Коментарът си Корнелия Нинова направи пред журналисти след председателския съвет в Народното събрание, който се събра по случая "Скрипал". Паралелно с този съвет, в Министерски съвет заседава Съветът по сигурността с присъствието на посланика ни в Москва Бойко Коцев.

Пълна подкрепа за Великобритания, но не гоним руски дипломати
Обновена

Пълна подкрепа за Великобритания, но не гоним руски дипломати

Посланик Бойко Коцев се връща на 8 април в Москва

Корнелия Нинова обясни, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов възразил срещу декларация на Народното събрание.

Иначе соцводачът поздрави премиера. "Поздравявам господин Борисов за решението и особено за решението да се изчакат доказателствата, фактите и да не се експулсират руски дипломати, както и да не се отзовават наши, подчерта тя.

Имаме нужда от истина, от доказателства, заяви Нинова. Имаме нужда, както той казва от запазване на канала за диалог не само между нас и Русия, между Европа и Русия, убедена е тя.

Цветанов не се съмнява във фактите на Великобритания

Цветанов не се съмнява във фактите на Великобритания

Случаят "Скрипал" минава през ресорните комисии в НС

Припомняме, вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че страната ни трябва да бъде солидарна със западните страни и трябва да изгони руските дипломати заради скандала около случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му.

Лидерът на "Атака" и коалиционен партньор на ГЕРБ Волен Сидеров обаче отсече, че е трябва да се престане с приказките за солидарност, а страната трябва да има балансирана политика и да не избързва при вземането на решения от международно значение.

Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов този път имаше подобна позиция.

Президентът Румен Радев предупреди, че ако българското правителство реши да гони руски дипломати от страната, решението трябва да е мотивирано. "Европейската солидарност не може да бъде сляпа и едностранна" според президента.

С позиции по случая излязоха и партиите АБВ и СДС. Според АБВ България трябва да се пази от резки движения в конфликта между Русия и Европейския съюз по случая "Скрипал". Според СДС пък страната ни трябва да бъде солидарна и да изгони руските дипломати, както направиха редица европейски държави.