Има 3 терена за нов национален стадион, всичко ще се подложи на публично обсъждане когато има яснота дали ще кандидатстваме за първенство, коментира пред БТВ спортният министър Красен Кралев.

Амбицията е да се изгради нов национален стадион, трябваше да има среща в Букурещ, но тя е отложена за септември. Местоположението на новите терени засега е конфиденциално, дори и заради възможността хора да не изкупуват терени. Но е ясно, че такъв голям стадион в центъра на столицата не може да има, добави той.

Относно националния стадион "Васил Левски", Кралев обясни да не се избързва, той има и историческа стойност, а дали ще е за концерти, по думите му, концерти ще се правят в новото съоръжение, защото ще е по-удобно.

Във връзка със стадиона на ЦСКА "Българска армия", там има много съоръжения, спортни имоти са парцелирани и с частни. Има разбирателство с главния архитект на София за реконструкция и реновация.

Нека да е реновация за да няма спекулации че ще има строителство, обясни спортният министър и допълни, че ще се навлезе в пистата и няма да има строителство извън очертанията на сегашните съоръжения.

По отношения на паркингите, предложени са различни варианти, подземни и такива извън "Борисова градина".

Имаме съвместен проект с ЦСКА за този стадион и ще отстояваме да не се зачерква изградената спортна инфраструктура, коментира Красен Кралев.

Обещано: В Борисовата градина категорично няма да има ново строителство

Обещано: В Борисовата градина категорично няма да има ново строителство

Допуска се реконструкция на двата стадиона на територията на парка

Припомняме, "Граждани за София" предлагат спортните съоръжения да се изведат от зелените площи на парк Борисова градина и стадионите да се преместят в двата края на столицата. Като поводът бе представеният предварителен проект за подробен устройствен план (ПУП) на емблематичния парк.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също не е съгласна с някои части от плана за Борисавата градина. Тя отрича, че с плана за Борисовата градина се цели сеч и строителство

"За мен е важно да възстановяваме парковете и градините в София, но и да се запознаваме с историята им", обясни в края на май Фандъкова и обяви твърденията за строителство за откровени лъжи и спекулации.

"Не пришпорвайте плана за Борисовата градина", настоя по-рано столичният общински съветник и председател на местната структура на ВМРО Карлос Контрера. За него е неясно прибързването за приемане на план за реконструкция на "Борисовата градина".

"Граждани за София" предлагат за Борисовата градина вместо стадиони - езера

"Граждани за София" предлагат за Борисовата градина вместо стадиони - езера

Референдум за парка поиска Димитър Димитров.