Христо Иванов смята, че третият мандат има малък теоретичен шанс.

С БСП имат сериозни различия, които съпредседателят на ДБ определи като разширяващи се. Така все повече намалявала вероятността ДБ да подкрепят БСП.

Едно различие е темата с Украйна. България трябва да реализира дългосрочните ангажименти на НАТО, по думите му. С БСП имаме не само различия, но и разширяващи се различия, посочи тук Иванов. Друго различие с левите е интеграцията ни в Еврозоната.

Иначе ДБ ще се включи в среща, макар че тази инициатива на Корнелия Нинова му приличала на PR.

ДПС откликват за разговор с БСП, "Възраждане" имат условия

ДПС откликват за разговор с БСП, "Възраждане" имат условия

Костадинов дава подкрепа срещу подкрепа за референдум за еврото и лева

Ако някой искаше да има правителство, друго трябваше да се случи, каза още Христо Иванов, като открои, че при нови избори щета за ДБ няма да има.

За скандала с Nexo той смята, че на страната ни й трябват закони за лобизма и за ясно финансиране. ДБ не са в зависимост от Нексо, по думите му. Финансирането на партията било прозрачно, "не сме влизали в сделки с никой от дарителите", отчете съпредседателят на ДБ.

"Да, България": 15 наши лица са служители на Nexo

"Да, България": 15 наши лица са служители на Nexo

Партиите не могат да събират данни за служебното правоотношение на своите дарители

На въпрос за статията в Die Welt, която твърди, че още миналата пролет, когато страната се управляваше от коалиционното правителство начело с Кирил Петков, България е изнесла за Украйна гориво и боеприпаси, съпредседателят на ДБ припомни позицията на формацията в подкрепа на Украйна. България трябваше да вземе честна позиция, изтъкна Христо Иванов. Лицемерието струва пари, смята той и посочи, че износът през посредници оскъпи помощта.

Изпитание за имунната система на парламентарната република

Изпитание за имунната система на парламентарната република

За институционалното взаимодействие след искането на 50 депутата в КС за военната помощ за Украйна