Зад Йорданка Фандъкова са гласували предимно членове на ГЕРБ, а за Мая Манолова вотът е бил разнороден. Това стана ясно от коментара на Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл" пред Нова тв. Евелина Славкова от "Тренд" коментира, че избирателите на Демократична България са гласували 4:3 в полза на Манолова, а избирателите на "Спаси София" - 3:2 за Мая Манолова срещу Йорданка Фандъкова. По-активни са били жените. Дамската битка, според нея, явно е успяла да мобилизира дамските гласове в столицата.

Зад Йорданка Фандъкова твърдо стои партийният вот. На повечето места е гласувано "за", това коментира Георги Харизанов. Според него изборите са сложни и затова има толкова недействителни бюлетини. Не било работа на държавния глава рано сутринта да коментира, че всеки четвърти вот е недействителен.

Татяна Буруджиева също смята, че повечето хора гласуват "за", а не "против". Вотът против се отразява с квадратчето "не подкрепям никого". Червените заложили на непартийни кадри, за да увеличат подкрепата си, но в сравнение с евровота левицата си е на същото място. Пробив, според нея, направила столичната организация. Трябва да има радикален подход към изборния процес, според Буруджиева. Тя е скептична, че диалогът между политиците по темата ще се получи.

За Андрей Райчев в София ГЕРБ е заложил на най-силното си - Йорданка Фандъкова. БСП при Корнелия Нинова се е отворила, обаче според Райчев. Кметските избори са най-корумпираното политическо нещо, категоричен е той. Големият брой недействителни бюлетини е катастрофално, отсече Райчев.

Димитър Аврамов подчерта, че ако Мая Манолова реши да прави свой проект, БСП ще се затвори. Не е ясно и какъв протестен вот изразява Спаси София - против ГЕРБ или против управлението в столицата, по думите му. Президентът не трябваше да се обажда днес, изтъкна Аврамов за опасенията на Румен Радев за големия брой недействителни бюлетини. Трябвало е да постави темата утре и щял да е в силна позиция.

Според Димитър Аврамов няма нищо необичайно при разбивката на десния вот за Мая Манаолова.

Георги Харизанов поздрави софиянци, че не са позволили комунист да управлява София, поздрави и Манолова, че с оставката си като омбудсман освободила обществото от натрапчивото си присъствие.

За Татяна Буруджиева всички кандидати работели с енергия в кампанията. Социалистите не ви пречат, обърна се тя към Харизанов. Нямало по-сталинистко от това " няма човек, няма проблем", както му обясни тя.

Андрей Райчев посмя да каже непосилното, че един червен може да бъде кмет на София.  Тя има голямо политическо бъдеще, убеден е той. Тя има ниша в политиката. Абсурдно е да се мисли, по мнението му, че БСП ще управлява сама. Левицата не била голяма партия, била средна формация и можела да управлява с партньор. Има нова ситуация в страната, категоричен е Райчев, визирайки прелелия десен вот към Мая Манолова.

ГЕРБ и СДС са си спечелили изборите в София абсолютно сами, отсече Георги Харизанов.

Татяна Дончева и Георги Кадиев изпаднали от политиката след загуба на местни избори в столицата. Не е добре за една партия да остава в изолация, коментира и Татяна Буруджиева, визирайки ГЕРБ.

Според нея всички в СОС ще са срещу ГЕРБ и Фандъкова, според разбивките на социолозите. Левите национално се отказали от кандидатите си. Всеки имаше собствения си разказ, изтъкна Буруджиева.  Левицата няма съществен ръст в сравнение с 2015 година.  Игран мач е политическото бъдеще на политиците да се изразява в собствена партия. 

Според Димитър Аврамов Мая Манолова не успяла добре да изкаже идеята си за промяна. Тя обаче е можела да спечели изборите. ГЕРБ е най-добре структурираната партия до момента, изтъкна той. Партията на Бойко Борисов съумявала да си намери партньори. Манолова има политическо бъдеще, според него, а за резултата й каза: "В политиката понякога малко не достига".