Гражданската платформа "Изправи се. БГ" ще върне държавната субсидия за разликата между 1 и 8 лева в държавния бюджет. Мая Манолова обясни пред журналисти, че ще разговаря със служебния правосъден министър Янаки Стоилов за процедурата, по която може да се върне партийната субсидия за депутатите от гражданската платформа "Изправи се. БГ". Такава се дължала за периода от 4 април до 11 юли, когато бе разпуснато 45-ото народно събрание.

Според нея партийната субсидия трябвало да е 1 лев, защото такава била волята на хората от проведения референдум през есента на 2016 г.

Субсидия от 1 лв. не събра подкрепата на 45-то НС

Субсидия от 1 лв. не събра подкрепата на 45-то НС

Субсидията остава осем лева за действителен глас

Припомняме, референдумът през 2016 година бе организиран от "Шоуто на Слави Трифонов", чийто екип преля впоследствие в партията "Има такъв народ".

Друго, което ще обсъди с правосъдния министър, е състоянието на арестите, издевателствата там и състоянието на самите затвори. Манолова иска да бъде информирана дали има резултат от сигналите и проверките, които е изпращала. През тази седмица тя ще направи среща с министрите и на енергетиката, и на регионалното развитие.

Манолова посочи, че предстои повишаване цената тока с над 4%. От "Изправи се. БГ" разполагат със сигнали как се раздуват разходите на едно от енергийните дружества. Искането на ЕРП-тата за повишаване цената на тока е немотивирано, необосновано и ощетява хората, подчерта тя. Манолова ще настоява енергийният министър чрез ВАП да предприеме действия за атакуване на тази решения.

Манолова скочи срещу поскъпването на парното и тока

Манолова скочи срещу поскъпването на парното и тока

Тя иска спешна среща с енергийния министър

Според Манолова не е коректно, справедливо и честно спрямо гражданите на столицата цената на парното да скача с над 14%. Топлофикациите реализирали над 21 млн. повече от разликата в цената на природния газ, отчете Манолова. По думите й тези пари потънали в ТЕЦ-овете, хората плащали скъпо парно и ще плащат още по-скъпо парно, защото повишението, което предлага КЕВР, е с близо 15%.

Срещата на Манолова с регионалния министър ще бъде за това как се работи по информацията от Комисията по ревизия за работата на "Автомагистрали" и АПИ. На нея не й е известно да са предприети някакви действия за изясняване на истината, а се правели назначения, които не са обвързани с някакви ясни намерения, а ситуацията, нещата и правилата в АПИ трябва да бъдат променени. Ние сме притеснени от назначенията в МРРБ, допълни Манолова.

С над 14% по-скъпо парно за столичани от 1 юли, трицифрена сума за MWh в Габрово

С над 14% по-скъпо парно за столичани от 1 юли, трицифрена сума за MWh в Габрово

С 4,17% поскъпва токът за бита в Западна България