Никога няма да правим безпринципни коалиции. За това бе категоричен лидерът на "Воля" Веселин Марешки, чиято формация прескача 4% бариера и влиза в парламента.

За News bg той заяви, че никога няма да направят каквато и да е коалиция, ако тя не изпълни някои от основните точки на проекта им. Пример за такава точка е смазването на картела в горивата.

Марешки твърди, че именно с това на разположение на населението и на бизнеса биха останали два милиарда лева.

На въпрос готови ли са на коалиция с ГЕРБ, Марешки отговори: "Готови сме само на принципна коалиция. Ясно разписана, с точни срокове, точни приоритети и да се дава отчет всеки месец какво от програмата, е свършено.

Според него е задължително да бъде направено стабилно правителство. "България не може да продължава да се развива в хаос. Никой няма интерес от това през няколко месеца да има избори", категоричен бе Марешки.

"Считам, че е крайно време на едни точни, почтени, професионални правила да бъде изградено правителство, което да изкара мандата и да се видят положителните резултати. Ако няма положителни резултати, ще си отиде и то толкова бързо, колкото останалите", заяви лидерът на ВОЛЯ.

Марешки заяви още, че в политиката трябва да се отстояват принципите на прагматизма и почтеността на бизнеса. "В бизнеса ние никога не си ограбваме нашите фирми, така че трябва и политиците да не грабят българската държава".

Относно представянето на "Воля" на предсрочните парламентарни избори за 44-тия парламент, Марешки бе критичен - "Можеше и по-добре. Цялата система бе срещу нас. Ние сме единствените антисистемни играчи и точно това направи така, че абсолютно всички от крайно дясно до крайно ляво използваха своите мрежи и финансиране и от корупционни схеми и картели за очерняне на нашата формация. Използване на фалшиви новини, изцяло измислени медии", коментира Марешки.

По думите му именно фалшивите новини са допринесли за спада на избирателната активност. "Направиха така, че те отвратиха хората, които не излязоха да гласуват и точно това намали нашия резултат".

Марешки призна, че това ги мобилизира още повече. "Ние продължаваме - всеки ден с действия и дела, които българския народ да усеща по своя джоб", коментира той. Той благодари на всички български граждани, които са ги подкрепили и обеща, никога да не ги предава.

"Единственото нещо, което ще правим в парламента, е да защитаваме интереса на българския народ", заяви Марешщи. Той припомни, че в политиката имат високи цели, а именно да върнат морала и почтеността.
"В крайна сметка дори и с малката група, която ще имаме на първи етап, толкова високо да вдигнем летвата, че да принудим останалите също да спазват правилата и единственото, което да правят е да работят в интерес на народа и на държавата", настоя лидерът на "Воля".