От дълго време водя война с ректора на Великотърновския университет, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов.

Той обясни, че преди 3 години е изпратил сигнал до прокуратурата относно обучението на 175 на италианци за придобиване на учителска правоспособност.

По негови думи става въпрос за формално провеждане на обучение и печатане на свидетелства за учителска правоспособност у нас за италиански граждани, които никой не е виждал.

Михов бе категоричен, че подаването на сигнала е било негов граждански дълг. Той обаче знаел, че това ще има реакция спрямо него. "Първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново", обясни Михов.

ВТУ отрича доц. Милен Михов да работи при тях

ВТУ отрича доц. Милен Михов да работи при тях

Той бил уволнен дисциплинарно

Той категорично отрече обвиненията за "обръчи от фирми на ВМРО", участвали в ремонтите на университета и подчерта, че в заповедта му за уволнение няма нищо подобно. В нея като мотив бил написан подадения сигнал до прокуратурата и МОН.

Припомняме, в четвъртък от позиция в сайта и Фейсбук страницата на Великотърновския университет, където преподава кандидатът за президент на ВМРО Милен Михов обявиха, че са уволнили преподавателя дисциплинарно. Причината - уронвал престижа на ВУЗ-а, провеждал политическа пропаганда, саботирал работата на Академичния съвет и др. твърдят от висшето училище.

Като "анонимен" донос поради факта, че въпросното становище било неподписано окачествиха позицията на университета в старопрестолната столица самият Михов и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Младен Михов съди ВТУ за уволнението си и не коментира анонимки

Младен Михов съди ВТУ за уволнението си и не коментира анонимки

По негов сигнал в университета течали проверки