Бизнесменът Миню Стайков, обвинен в данъчни измами, пране на пари и злоупотреба с еврофондове, се е кандидатирал за депутат, съобщават от "24 часа".

Карнобатският предприемач е вписан в листата на партия "Бригада", за която са подадени документите в РИК днес. Той ще се включи в надпреварата за Втори бургаски многомандатен район.

За кандидатурата на Миню Стайков потвърди и шефът на РИК адв. Михаил Хаджиянев.

Той обясни, че РИК ще излезе с решение до дни, след като направи проверка в ГРАО. Според него обаче няма проблем с регистрацията на Миню Стайков и той ще бъде допуснат до участие в изборите.

Отново отложиха делото на Миню Стайков
Обновена

Отново отложиха делото на Миню Стайков

Причината е разминаване на документи от болницата

Въпреки тежките обвинения Стайков е с чисто съдебно минало и не излежава присъда.

Юристи обясниха, че ако бизнесменът бъде допуснат до участие в изборите, бизнесменът ще се сдобие с имунитет за месец и половина от началото на предизборната кампания до оканчателното обявяване на резултатите. Това обаче не отменя започналите срещу него съдебни производства.

Припомняме, Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. По-късно в обвинението бе включнето и злоупотреби с еврофондове.

Запор за над 134 млн. лв. наложиха на Миню Стайков и 9 души

Запор за над 134 млн. лв. наложиха на Миню Стайков и 9 души

Стайков е разследван за организирана престъпна група