Има много да чакат за оставката на Петър Москов, коментира премиерът Борисов искането на оставката от страна на БСП и ДПС.

Като чу за искане на опозицията обаче, той първо се сети за името на партийния лидер на ДСБ Радан Кънев.

Заради негов коментар в социалните мрежи по адрес на Борисов премиерът поиска да знае по каква линия го обвързват с прокуратурата.

Отива с РБ при президента (Кънев, б.р.), а на другия ден е опозиция. Това е да направят в парламента опозиция на законите на ГЕРБ, почуди се отново Борисов на опозиционерстването на Кънев.

Всеки ден е от сутрин до вечер в медиите и коментира ГЕРБ. Да сте го чули да говори за БСП - аз не съм, ядоса се Борисов.

Парламентът да направи законите, държавата - сградите, а съдиите и прокурорите да си оправят системата. Да се дръпнем настрани и те да си я направят. Аз съм се дръпнал, призова премиерът.

Стана ясно още, че Бойко Борисов е възложил проверка на процедура за охрана на ТЕЦ "Марица Изток 2".

От думите на премиера, който днес беше свидетел по дело срещу предшественика си Сергей Станишев, стана ясно, че енергийният министър Теменужка Петкова е натоварена със задачата.

Запитан за спечеления конкурс за охраняването на ТЕЦ-а от консорциум, свързан с Делян Пеевски, Борисов отсече, че днес вече се проверява. Информацията за конкурса се появила вчера.

Конкурсът е минал през 2014 г., явили са се двама кандидати, научил Борисов до момента.

Няма основание за толкова много пари да се направи поръчка, мисли премиерът. Той обаче не е запознат дали в охраната не се включват и технически средства, които биха оправдали високата цена. Тече проверка за необходимостта на такава охрана. След ден ще чуете резултата, обеща Борисов.