Даниел Панов от ГЕРБ печели 57,4% от гласовете във Велико Търново, показва първите прогнозни резултати на "Алфа рисърч". Това означава, че няма да има балотаж в града.

Весела Лечева от БСП и други партии има 26,8%, следвана от Милен Михов от ВМРО - със 7%, Калоян Янков от ДБ - 6,9% и други - 1,9%.

Снимка 449931

Жителите на Монтана също си избраха кмет още на първи тур. Това е кандидатът на ГЕРБ и СДС Златко Живков. Той получи подкрепата на над 70% от гражданите. Така Живков поема шести мандат като кмет на Монтана.

С гласа си търновци решиха, че отново трябва да управляваме. Това бе първият коментар на новия стар кмет на Даниел Панов пред Нова телевизия. 

Той обеща през следващия мандат да обърнат внимание най-вече на кварталите и строителството на детски градини.

Припомняме, че при местните избори през 2015 г. избирателната активност във Велико Търново бе 46,23%. Тогава новоизбраният стар кмет Даниел Панов от ГЕРБ са гласували 65,77%. 

В Монтана през 2015 г. активността е била 61,08%. Златко Живков спечели отново на първи тур с 54,56%. 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров с безапелационна победа още на първи тур, показват данните на "Галъп". Той е подкрепен от близо 72%. Тодоров ще управлява града трети мандат. Иван Върляков от БСП получава 14,1 на сто.

През 2015 г. избирателната активност в Стара Загора беше 54,42%, като тогава Живко Тодоров спечели отново на първи тур с 79,04%. 

Калин Каменов от ГЕРБ печели втори кметски мандат във Враца, според предварителните данни, цитирани от БНР.

При миналите местни избори Каменов беше подкрепен от 52,96% от имащите право на глас, като избирателната активност през 2015 г. във Враца беше 50,89%. 

В Габрово вотът печели Таня Христова от ГЕРБ, сочат данните от 70% обработени протоколи при паралелното преброяване, което извършват от партийния щаб, информира БНР. 

Таня Христова печели на първи тур в Габрово с 59%. Христова, която има зад гърба си два мандата, води с 62% - показват резултатите от 15% обработени протоколи от Общинската избирателна комисия. Втори е Ивелин Николов от местната коалиция "БСП за България".

В останалите три общини на габровска област се очаква кметовете да бъдат избрани на втори тур.